Web Analytics
Brnabić: Vučević doneo Novom Sadu dve titule, a Đilas Beogradu samo dugove - BetaRS

Brnabić: Vučević doneo Novom Sadu dve titule, a Đilas Beogradu samo dugove

Politika | Izvor: Beta | 30.03.2024 | access_time 22:55
Brnabić: Vučević doneo Novom Sadu dve titule, a  Đilas Beogradu samo dugove
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je predloženi mandatar za sastav nove vlade Miloš Vučević, kao gradonačelnik Novog Sada mnogo uradio za taj grad, dok je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, koji njegov izbor kritikuje, kao gradonačelnik Beograda "ostavio dug od 1,2 milijardi evra".

Povodom Đilasove izjave medijima da je Vučević do te pozicije došao zato što je poslušan, i da iz Srpske napredne stranke (SNS) "boljeg kandidata, a da je još uvek na slobodi i da nije na poternicama Interpola, realno nisu mogli da nađu", Brnabić je rekla da je Đilas "tajkun nad tajkunima i lopov nad lopovima", koji se "našao da kaže nešto o Milošu Vučeviću".

Brnabić, koja je poverenica Srpske napredne stranke (SNS) za Beograd, je na na svom profilu na društvenoj mreži Iks napisala da je Vučević, kao gradonačelnik Novog Sada "doneo dve prestižne titule" tom gradu - Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture.

"Dragan Đilas, koji je kao gradonačelnik ostavio dug od 1,2 milijardi evra Beograđanima, uključujući i primaoce socijalne pomoći i porodilje, koji je od dece oteo odmaralište da bi ga dao svojoj firmi za kuću Velikog brata, koji se sam, pun ponosa, pohvalio da je, za deset godina bavljenja politikom, uspeo da prihoduje 619 mil evra (u proseku 172.000 evra dnevno svaki dan za tih 10 godina), dok je pola miliona ljudi ostalo bez posla, 51 odsto mladih bilo nezaposleno, a prosečna mesečna plata bila 330 evra, našao se da kaže nešto o Milošu Vučeviću", napisala je Brnabić.

Brnabić je za Vučevića rekla da je za vreme njegovog mandata kao gradonačelnika, završen Žeželjev most, a da su u Novi Sad "zahvaljujući hrabrosti, viziji, trudu i timskom radu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije, došli investitori kao što su Continental, NIDEC i Barry Callebaut.

"Tako vam je to kad imate svoje medije pa vas oni ubede da ste genije, a vaš realni domet je da, kao lider opozicije, osmislite krađu toalet papira iz Skupštine", zaključila je Brnabić.

Đilas je ranije danas, o Vučeviću kao mandataru za sastav nove vlade, da je on "sve dobio zahvaljujući poslušnosti prema familiji".

"Jedva završio srednju školu, isto ponovio sa fakultetom. Povezan sa ljudima iz kriminogenog miljea. Boljeg kandidata, a da je još uvek na slobodi i da nije na poternicama Interpola, realno nisu mogli da nađu", rekao je Đilas za portal lista Danas.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Kosarka

Zelena Srbija

IT