Web Analytics
RSE: Interpol objavio potragu za nestalom devojčicom iz Srbije - BetaRS

RSE: Interpol objavio potragu za nestalom devojčicom iz Srbije

Hronika | Izvor: Beta | 31.03.2024 | access_time 20:50
RSE: Interpol objavio potragu za nestalom devojčicom iz Srbije
Interpol je raspisao objavu o potrazi za nestalom devojčicom iz Srbije Dankom Ilić (2), objavio je večeras Radio Slobodna Evropa (RSE).

Na sajtu Međunarodne policijske organizacije (Interpol) objavljena je njena fotografija i opisani su karakteristični detalji njenog izgleda.

Svi koji imaju bilo kakve informacije o njoj pozvani su da se jave Interpolu, preneo je RSE na sviom sajtu.

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu,Igor Jurić je  tu informaciju je 31. marta podelio na društvenim mrežama navodeći da se radi o takozvanoj "žutoj poternici".

Interpol na sajtu navodi da je "yellow notice" obaveštenje koje izdaje da bi se pomoglo u pronalaženju nestalih osoba, često maloletnih, ili u identifikaciji osoba koje ne mogu da se identifikuju.

Dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala  26. marta, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

Policija je na dan nestanka devojčice prvi put u Srbiji aktivirala sistem "Pronađi me" (Amber Alert), kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.

Teme