Web Analytics
Bačena bomba na kuću načelnika opštine u Sarajevu - BetaRS

Bačena bomba na kuću načelnika opštine u Sarajevu

Region | 01.04.2024 | access_time 13:50
Bačena bomba na kuću načelnika opštine u Sarajevu
Foto: Youtube/Printscreen
Bomba je rano jutros bačena na kuću Irfana Čengića (SDP), načelnika Opštine Stari grad u Sarajevu, a policija je saopštila da ima štete.

Socijaldemokratska partija BiH je najoštrije osudila bombaški napad na Čengićevu kuću, navodeći da su takvi napadi "pokušaj zaustavljanja pozitivnih procesa u Opštini Stari grad, koje je načelnik u proteklih nekoliko meseci pokrenuo u interesu građana ote opštine".

Iz SDP su pozvali nadležne organe da što pre pronađu napadače, ističući da kriminalne grupacije ne smeju upravljati procesima u toj, kao što je to bio slučaj u ranijem periodu vođenja opštine Stari grad.

Nedavno je bomba bačena u ulici gde žive neki od odbornika u Skupštini Opštine Stari grad, koji su pokrenuli opoziv bivšeg načelnika te opštine Ibrahima Hadžibajrića (SDA).

Pre četiri dana policija Kantona Sarajevo je uhapsila Seida Hadžibajrića, sina bivšeg načelnika opštine Stari grad, a obojica i još nekoliko ljudi su uhapšeni u maju prošle godine zbog sumnje da su umešani u organizovani kriminal. Zaplenjena je veća količina novca i nakita i nekoliko luksuznih automobila.

Akciju je podržao i EUROPOL, ustupajući policiji u BIH dešifrovane komunikacije putem Skaj telefona.

Teme