Web Analytics
Delegacija Ministarstva trgovine Кine u poseti Pošti Srbije - BetaRS

Delegacija Ministarstva trgovine Кine u poseti Pošti Srbije

Ekonomija | Izvor: Beta | 01.04.2024 | access_time 17:00
Delegacija Ministarstva trgovine Кine u poseti Pošti Srbije
Foto: Pošta/Nebojša Marković
Delegacija Ministarstva trgovine Кine, na čelu sa generalnom direktorkom Odeljenja za elektronsku trgovinu i informatizacije Džu Jong, posetila je danas Poštu Srbije u cilju jačanja saradnje između Srbije i Кine u oblasti poštanskog saobraćaja i elektronske trgovine.

Na sastanku sa vršiocem dužosti direktora Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem razgovarano je o uspostavljanju direktne saradnje javnih poštanskih operatora Srbije i Кine, kao i o zajedničkom ulaganju sa partnerom iz Кine, radi unapređenja logistike za zemlje Balkana i Evrope.

Poseban fokus bio je na e-trgovini i informatizaciji i potencijalnoj saradnji između Pošte Srbije i kineskih e-trgovinskih kompanija, kao što je Alibaba, čija bi saradnja doprinela efikasnijoj dostavi paketa i olakšavanju trgovine između dve zemlje, navela je u saopštenju Pošta Srbije.

Ocenjeno je da će uspostavljanjem saradnje biti omogućena kvalitetnija usluga prenosa poštanskih pošiljaka koje stižu iz Кine, kao i da će, imajući u vidu najavljeno otvaranje novih linija Er Srbije prema destinacijama u Кini, biti skraćeno tranzitno vreme između Кine i Evrope.

Kako je istakla Pošta, očekuje se da će današnji sastanak biti temelj za dalje unapređenje saradnje u
poštanskom sektoru i e-trgovini između Srbije i Кine, otvarajući nove mogućnosti za ekonomski razvoj i povećanje efikasnosti trgovinskih veza.

Teme