Web Analytics
Lazović: Nema dogovora sa vlastima, nastavak razgovora u sredu, ne pristajemo na novu izbornu krađu - BetaRS

Lazović: Nema dogovora sa vlastima, nastavak razgovora u sredu, ne pristajemo na novu izbornu krađu

Politika | 01.04.2024 | access_time 18:00
Lazović: Nema dogovora sa vlastima, nastavak razgovora u sredu, ne pristajemo na novu izbornu krađu
facebook.com/nedavimobeograd

Predstavnici koalicija "Srbija protiv nasilja" (SPN) i Nada saopštili su da na današnjim razgovorima sa predstavnicima vlasti o ispunjavanju preporuka ODIHR za izborne uslove nije postignut dogovor i najavili nastavak razgovora u sredu, kada ističe rok da se prihvate uslovi za fer izbore.


"Nećemo pristati na novu izbornu krađu. Dobili smo singale šta bi vlast mogla da prihvati ali nećemo pristati na parcijalna rešenje, da vlast bira šta će ispuniti od zahteva", rekao je poslanik Radomir Lazović, na konferenciji za novinare u holu Skupštini Srbije, u zajedničkom obraćanju sa predstavnicima Nade.

Na pitanje šta će biti ako ih vlast u sredu ne prihvati, on je naglasio da je "situacija preozbiljna" da bi se unapred govorilo šta će opozicija uraditi.

On je rekao da su ove dve koalicije spremne da se nađe rešenje, ali da vlast mora da pokaže takvu želju i da pruži garancije da će eventualni dogovor biti poštovan.

Podsetio je da su pred vlast izneti zahtevi vezani za - biračke spiskove, medijsku scenu i za održavanje istovremenih lokalnih izbora, tamo gde nisu bila organizovani prošloe decembra.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović, koja je u koalicije sa Pokretom obnove kraljevine Srbije (POKS), rekao je da su ove dve koalicije odlučne i jedinstvene u zahtevima.

"Naši zahtevi su minimum minimuma i nisu nikakav hir ili ulimatum, mada će vlast", ocenio je, "to tako nastojati da predstavi u javnosti".

"Ne želimo izbore pod uslovima kakvi su bili u prošlom decembru, posebno u Beogradu gde su bile masovne zloupotrebe. Takve izbore možemo slobodno da ukinemo i proglasimo Aleksandra Vučića za maršala", rekao je Jovanović.

Teme