Web Analytics
Sedam humanitaraca ubijeno u izraelskom napadu u Gazi - BetaRS

Sedam humanitaraca ubijeno u izraelskom napadu u Gazi

Svet | 02.04.2024 | access_time 09:20
Sedam humanitaraca ubijeno u izraelskom napadu u Gazi
Foto: AP/Abdel Kareem Hana
Sedam humanitarnih radnika ubijeno je u Gazi u izraelskom vazdušnom napadu, novi je bilans koji je saopštila nevladina organizacija "Svetska centralna kuhinja" (World Central Kitchen - WCK) za koju su humanitarci radili.

Ova humanitarna organizacija, koja je isporučivala hranu u Pojas Gaze, najavila je da obustavlja operacije u regionu. 

WCK je saopštila da su ubijeni australijski, poljski i britanski državljani, kao i jedna osoba koja je imala dvojno američko-kanadsko državljanstvo i jedan Palestinac.

Prethodno je osnivač WCK, špansko-američki kuvar Hose Andres, objavio na mreži X da su četiri strana humanitarna radnika i njihov palestinski vozač ubijeni u izraelskom napadu.

U saopštenju nevladine organizacije se osuđuje "tragedija" i navodi da su humanitarci ubijeni "dok su radili na podršci humanitarnom radu na isporuci hrane u Gazi".

Australija je potvrdila smrt svoje državljanke i osudila napad, a SAD su saopštile da su "duboko uznemirene" ovim događajima.

Izraelska vojska je saopštila da "razmatra tragični incident na najvišem nivou kako bi se utvrdile okolnosti", dodajući da je "blisko sarađivala sa WCK" na distribuciji pomoći.

Teme

Ekonomija

Region

Šta drugi čitaju

Fudbal

IT