Web Analytics
Časopis Forbs: Pevačica Tejlor Svift postala milijarderka - BetaRS

Časopis Forbs: Pevačica Tejlor Svift postala milijarderka

Muzika | Izvor: Beta-AFP | 02.04.2024 | access_time 22:55
Časopis Forbs: Pevačica Tejlor Svift postala milijarderka
Američka pevačica Tejlor Svift (Taylor Swift) je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je danas preneo časopis Forbs (Forbes).

Sa bogatstvom koje se sada procenjuje na 1,1 milijardu dolara, pevačica rodom iz Pensilvanije postaje prvi umetnik koji je prešao desetocifreni prag isključivo zahvaljujući prihodima od sopstvene muzike.

Za manje od godinu dana, Tejlor Svift je povećala bogatstvo za 360 miliona dolara, uglavnom zahvaljujući turneji "The Eras Tour" sa 152 koncerta.

Prema nekoliko procena, turneja "Eras" je na putu da postane serijal koncerata sa najvećom zaradom u istoriji muzike, mnogo više od milijardu dolara.

Turneja, koja se završava 8. decembra u Vankuveru, već je pevačici donela zaradu od 190 miliona dolara.

Forbs procenjuje da je od početka karijere Tejlor Svift zaradila više od 500 miliona dolara od honorara i koncerata.

Izvođač, ali i autor ili koautor gotovo svih pesama, Tejlor Svift (34) je i producent i koproducent, što višestruko uvećava njene izvore prihoda.

Prema Forbsu, vrednost njenog opusa sa studijskih šest albuma, sada iznosi oko 500 miliona dolara. Na tu sumu se još dodaju njene nekretnine ukupne vrednosti od 125 miliona dolara, kao i privatni avion, procenjen na 10 miliona dolara.

Tejlor Svift nije jedini muzički umetnik koji je ušao u veoma zatvoren krug slavnih milijardera.

Već su je pretekli reper Džej Zi (Jay-Z), pevačica Rijana (Rihanna) i pevač Džimi Bafet (Jimmy Buffett), ali svi deo svog bogatstva duguju ulaganjima u aktivnosti koje nisu direktno povezane sa muzikom.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama