Web Analytics
Bela kuća sprema državnu večeru najvišeg ranga - za najbolje učitelje - BetaRS

Bela kuća sprema državnu večeru najvišeg ranga - za najbolje učitelje

Svet | Izvor: Beta-AP | 03.04.2024 | access_time 23:25
Bela kuća sprema državnu večeru najvišeg ranga - za najbolje učitelje

Najistaknutiji predstavnici učiteljske struke u SAD će ove godine biti gosti Bele kuće na državnoj večeri, što je počast koji im se prvi put ukazuje, a uobičajeno je rezervisana samo za najviše predstavnike stranih država - najavila je u sredu supruga američkog predsednika Džil Bajden koja je po zanimanju učiteljica.

Džil Bajden je ovu vest iznela na televiziji zajedno sa Misi Testerman iz Tenesija, ovogodišnjom dobitnicom priznanja Nacionalni učitelj godine.

"Ja sam učiteljica, kao što svi dobro znate, i podučavam više od 30 godine, baš kao i Misi, i uvek kažem da su učitelji naši heroji, pa sam htela ovde da ukažem čast Misi jer volim da ukazujem čast učiteljima. Imam jedno specijalno saopštenje, Misi: Kad dođete u Belu kućiu, priredićemo državnu večeru za učitelje", rekla je prva dama SAD, naglasivši da je to prvi put.

Bajden, koja predaje engleski jezik u višoj školi u Severnoj Virdžiniji, rekla je da će joj državna večera za najistaknutije predstavnike prosvete biti "jedan od omiljenih skupova u Beloj kući".

Svake godine, Savet rukovodilaca državnih škola SAD bira najboljeg učitelja iz svake američke savezne države, kao i Nacionalnog učitelja godine, što je ove godine Misi Testerman.

Džil Bajden nije precizirala kada će biti državna večera koju je n ajavila, ali će to verovatno biti 1. maj, kada nagrađeni učitelji dolaze u Vašington, rekao je jedan zvaničnik Bele kuće.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena