Web Analytics
Vučić: Uhapšene dve osobe zbog ubistva dvogodišnje devojčice iz Bora - BetaRS

Vučić: Uhapšene dve osobe zbog ubistva dvogodišnje devojčice iz Bora

Hronika | 04.04.2024 | access_time 10:35
Vučić: Uhapšene dve osobe zbog ubistva dvogodišnje devojčice iz Bora
Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je policija uhapsila dve osobe zbog ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora.

"Imamo loše vesti za devojčicu. Policija je uhapsila dve osobe koje su ubile malu devojčicu. Koliko sam shvatio, priznali su delo obojica... Sa kakvim mi monstrumima imamo posla", rekao je Vučić na vanrendoj sednici Vlade Srbije.

On je rekao da u ovom trenutku osumnjičeni vode policiju do mesta gde su bacili telo deteta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će pozicija srpskog naroda na Kosovu biti sve teža, da će kosovski premijer Aljbin Kurti nastaviti agresiju, a Evropa i Amerika nastaviti "glasno da ćute".

"Danas slede rezgovori u Briselu, mi smo za njih spremni ali ne očekujemo ništa dobro. Nemamo ličnu zamerku na pregovarače, ali sve se pretvorilo u upakivanje i stavljanje mašnice na kriminalne akte Kurtija i potrebno je da se legalizuje sve što uradi", rekao je predsednik.

On je dodao da se odnos Evrope i Amerike prema Kosovu neće promeniti, a da ostali u svetu nemaju uticaja na ponašanje Kosova.

Vučić je u nastavku obraćanja govorio o temama za susret sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

"To će biti strateški razgovor sa Makronom i jedan od najvažnijih do sada, sa njim sam imao 19 razgovora do sada", rekao je Vučić na vanarednoj sednici Vlade Srbije. 

Naveo je da će sa njim u Pariz putovati i ministar finansija Siniša Mali, a da će jedna od važnih tema biti namenska industrija Srbije.

"Srbija neće ni jednu svoju fabriku namenske industrije da proda nekom da bi on imao 50 odsto učešća", rekao je Vučić i dodao da domaća vojna inudstrija proizvede isto ili više raketa kao i Francuska.Tema razgovora sa francuskim predsednikom biće i nuklearna energija, bez koje, po njegovoj oceni, Srbija neće moći u budućnosti da zadovolji potrebe za alektričnom energijom.

"Nemamo nikakvu šansu kada je u pitanju potrošnja električne energije, ukoliko uskoro ne krenemo u rešavanje tog problema", kazao je Vučić i zatražio da se pripremi sva legislativa bez koje neće moći da se grade nuklearna postrojenja, za šta će biti potrebno mnogo novca.

Vučić je rekao da će se na sastanku u Parizu razgovarati i o veštačkoj inteligenciji, informaciono-komunikacionim tehnologijama, inovacijama, start apovima...

"Nastavljamo i ubrzavamo saradnju u nabavci erbasovova i helikoptera. Očekujemo od sledeće Vlade da ima hrabrost da se izjasni o budućnosti Srbije. Kinezi u svetu a Francuzi u Evropi su jedini sposobni za leteće taksije i leteće automobile i to će biti jedna od tema", istakao je on.

Vanrednoj sednici Vlade prisustvuje predsednica Skupštine i dosadašnja premijerka Ana Brnabić, ministri, pripadnici bezbednosnog sektora, vojske, policije i direktori javnih preduzeća.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da predsednica Skupštine Srbije treba da nastavi rad na primeni preporuka ODIHR-a i razgovore o izbornim uslovima.

Vučić je rekao da vlast treba da nastavi da nudi kompromis, a da oni koji misle da ultimatumima dođu do cilja, "neka samo to nastave".

"Vi u demokratskoj atmosferi provedite izbore ali do 17. maja za vas nema izbora dok se ne završi ovo sa Savetom Evrope i prijemom Kosova", rekao je Vučić.

On je više puta ponovio da je 17. maja odlučujuće glasanje o prijemu Kosova u Savet Evrope i da smatra da još postoje šanse da to ne bude učinjeno.

Nakon Vučićevog govora vanredna sednica vlade je završena.

 

Teme