Web Analytics
Pavić (Mi - Glas iz naroda): Kako stvari stoje učestvovaćemo na izborima, bojkot nije dobro rešenje - BetaRS

Pavić (Mi - Glas iz naroda): Kako stvari stoje učestvovaćemo na izborima, bojkot nije dobro rešenje

Politika | 05.04.2024 | access_time 12:20
Pavić (Mi - Glas iz naroda): Kako stvari stoje učestvovaćemo na izborima, bojkot nije dobro rešenje
Foto: Beta/Milan Obradović

Poslanik poslaničkog kluba "Mi - Glas iz naroda - Branimir Nestorović" Aleksandar Pavić izjavio je danas da će "kako stvari stoje", taj pokret učestvovati na lokalnim izborima u Beogradu raspisanim za 2. jun.

Pavić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da nisu zadovoljni postojećim izbornim uslovima ali i ocenio da bojkot izbora "nije dobro rešenje".

"Mi se držimo Ustava i zakona. To je važilo i 17. decembra i važi za izbore koji su sada raspisani. Nismo bili zadovoljni izborni uslovima ni tad, nismo ni sad ali bojkot nije dobro rešenje i nikad nije doneo odgovarajuće rezultate. Ako ne bude bilo nekih vaninstitucionalnih kompromisa, mi ćemo učestvovati na izborima koji su zakonski raspisani", rekao je Pavić.



Ocenio je da vlast "ni izbliza" ne poštuje postojeće izborne zakone i da će vršiti pritisak na nadležne, u smislu unapređenja izbornih uslova, između ostalog i kroz zahtev da na lokalnim izborima u jednom mestu ne može glasati osoba koja nema prebivalište u tom mestu najmanje godinu dana.

"Naš vid borbe podrazumeva da u zakonskim okvirima vršimo pritisak na vlast jer ćemo u protivnom raditi po stranom dikatu i ući u politički voluntarizam. Mi želimo da izbegnemo da strani zahtevi ovde odlučuju a ne naši zakoni, iako ih ni sama vlast ne ni izbliza ne poštuje koliko je potrebno", kazao je Pavić.

On je dodao da još nisu počeli sa prikupljanjem potpisa podrške za listu za predstojeće beogradske izbore.

"Još nismo počeli sa prikupljanjem potpisa ali kako stvari stoje, na izbore ćemo izaći", rekao je Pavić.

Povodom sutrašnje 83 - godišnjice nemačkog bombardovanja Beograda u Drugom svetskom ratu ali i najave Berlina da će Savetu bezbednosti UN podneti predlog Rezolucije o "genocidu" u Srebrenici, Pavić je ocenio da ta zemlja "nastavlja agresiju" na Srbiju i srpski naroda samo, kako je rekao, drugim sredstvima.

"Rezolucijom o Srebrenici Nemci pokušavaju da izmisle nove naciste a mi smo glavni kandidat za to još od 90-ih godina prošlog veka. Oni pokušavaju da skrenu pažnju sa svojih stvarnih zločin i ne odustaju od pokušaja trajnog pokoravanja i razbijanja srpskog etničkog prostora", kazao je Pavić.

Dodao je da su kao poslanička grupa uputili dopis predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, mandataru za sastav nove Vlade Milošu Vučeviću i ministarki kulture Maji Gojković u kom su ocenili da su usvajanjem zakona o kulturnom nasleđu stvoreni uslovi za obnovu zgrade Narodne biblioteke u Beogradu, srušene u nemačkom bombardovanju 6. aprila 1941. godine.

Teme