Web Analytics
Novi DSS Niš: Aktuelna vlast niške sportske klubove dovela do ruba propasti - BetaRS

Novi DSS Niš: Aktuelna vlast niške sportske klubove dovela do ruba propasti

Politika | 05.04.2024 | access_time 14:35
Novi DSS Niš: Aktuelna vlast niške sportske klubove dovela do ruba propasti
Foto: Youtube/Printscreen
Narodna poslanica Nove Demokratske stranke Srbije Slađana Miletić ocenila je danas da je aktuelna vlast u Nišu poznate niške klubove dovela do ruba propasti ili do propadanja.

Ona je kazala da je sport u Nišu pao na najniže moguće grane, a da je nebriga gradske vlasti za to razočaravajuća.

"Nedopustivo je da za klubove koji su bili brend Niša kao što su Radnički, Car Konstantin, Mašinac, nema dovoljno para, jer je i onako skroman budžet za sportske klubove preusmeren na privatne klubove. Motivacija dece da se bave sportom sa takvim odnosom je izgubljena", istakla je Miletić u saopštenju za medije.

Prema njenim rečima, gradska vlast mora da shvati da sport ima veliki značaj u razvoju dece i mladih.

"Deca uzrasta između pet i 17 godina, trebalo bi da imaju minimum sat vremena dnevno umerene ili jače fizičke aktivnosti, čime se smanjuje opasnost od gojaznosti, srčanih problema, raka, dijabetesa, visokog krvnog pritiska, osteoporoze, depresije, anksioznosti, a povećava snaga mišića i kostiju", naglasila je Miletić.

Osnovni uslov za bavljenje sportom i rekreacijom je, dodala je Milietić, postojanje dovoljnog broja sportskih objekata, ali grad Niš još nije završio ni stadion Čair, što samo govori kolika je nebriga aktuelne vlasti za sport.

"Pozivam čelnike grada da bar jednom mesečno svojim prisustvom ispoštuju klubove koji još opstaju na sportskoj sceni svojim entuzijazmom i da izdvoje veća sredstva iz budžeta, kako njihov opstanak ne bi bio doveden u pitanje", kazala je rekla je Miletić.

Ona je kao primer nebrige grada za sportske klubove navela fudbalski klub Car Konstantin, koji je, kako je kazala dobio ove godine "sramotnih" 280.000 dinara, sto je nedovoljno i za osnovne administrativne klupske takse.

Car Konstantin, podsetila je Miletić, svojevremeno je igrao šesnaestinu finala Kupa Srbije i jedan je od najstarijih fudbalskih klubova u Nišu.

Teme