Web Analytics
Peking razvija demonstracionu zonu za bespilotne letelice u blizini Velikog zida - BetaRS

Peking razvija demonstracionu zonu za bespilotne letelice u blizini Velikog zida

Tehnologija | 05.04.2024 | access_time 16:20
Peking razvija demonstracionu zonu za bespilotne letelice u blizini Velikog zida
Fotografija snimljena dronom prikazuje snegom prekriven Veliki zid Badaling u Pekingu (Liu Ju/Sinhua)

Na turističkoj lokaciji Velikog zida Badaling predstavljene su dve nove male bespilotne letelice visokih performansi koje lebde između južne i severne kule, pružajući usluge u realnom vremenu za zaštitu kulturnih dobara, bezbednosnu inspekciju i upravljanje turističkim lokacijama.

Bespilotne letelice, kako piše Sinhua, odražavaju napore Pekinga da ubrza razvoj demonstracione zone za bespilotne letelice u okrugu Janćing, uz nedavno objavljivanje dva povezana dokumenta o politici.

U oktobru 2020. godine, Uprava za civilno vazduhoplovstvo Kine uključila je Lanćing u prvu grupu "zona za testiranje civilne bespilotne avijacije" u Kini. Vazdušni prostor ima pravu visinu od 1.098 metara i pokriva 374 kvadratna kilometra, sa aerodromom Badaling kao centrom i otvoren je za preduzeća bez naknade.

Posle više od tri godine razvoja, okupio je više od 90 preduzeća u uzvodno i nizvodno u industrijskom lancu, što je značajno unapredilo inovativne sposobnosti dronova i ubrzalo otvaranje scenarija primene na malim visinama.

Uskoro će posetioci na vrhu Velikog zida Badaling moći da dobiju šoljicu kafe koja će biti dostavljena dronom, rekao je Čen Sin, zamenik direktora Janćingove naučne i tehnološke komisije.

Teme