Web Analytics
Brnabić: Ne verujem da će opozicija bojkotovati izbore, ne znam kako bi to objasnili glasačima - BetaRS

Brnabić: Ne verujem da će opozicija bojkotovati izbore, ne znam kako bi to objasnili glasačima

Politika | 05.04.2024 | access_time 18:50
Brnabić: Ne verujem da će opozicija bojkotovati izbore, ne znam kako bi to objasnili glasačima
Foto: Beta/Milos Miskov

Koordinatorka Srpske napredne stranke (SNS) za Beograd Ana Brnabić rekla je danas da ne veruje da će opozicija bojkotovati beogradske izbore jer ne zna kako bi to objasnila glasačima.

Ona je, nakon sednice predsedništva stranke, govoreći o beogradskim izborima rekla da oni koji su tražili vanredne izbore sada žele da ih bojkotuju, kao i da smatra da takvo ponašanje ne mogu da shvate ni stranci ni građani Srbije.

Dodala je da je opozicija, tek kada je izgubila izbore, shvatila da je imala problem sa biračkim spiskom.

Brnabić je kazala i da im savetuje da ne pokušavaju silom da spreče izbore, te da joj nije normalno da neko ko svoju političku grupaciju naziva "Srbija protiv nasilja" kaže da će silom sprečiti izbore.

"Mi ćemo poštovati svaku njihovu političku volju, i ako ne izađu i ako izađu, ali ako neko preti da će da spreči ljude koji izađu na izbore da glasaju - to se neće desiti", izjavila je ona.

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić rekao je da ako oni koji prete bojkotom neće da izađu na izbore, "ima ko hoće", kao i da očekuje pobedu SNS-a.

Brnabić: Ne verujem da će opozicija bojkotovati izbore, ne znam kako bi to objasnili glasačima
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Orlić je ocenio da opozicija traži dovoljan razlog da ne bi izašla na izbore, jer zna kakav ih rezultat čeka ukoliko budu izašli.

 

Brnabić: Vlada u zakonskom roku, od leks specijalisa nema ništa

Predsednica skupštine i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić izjavila je da je na današnjoj sednici predsedništva stranke bilo reči o kadrovskim rešenjia u novoj vladi, ali da imena budućih ministara još ne može javno da iznese. 

Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da će nova vlada biti formirana u zakonskom roku ali da je fokus sada na državnim interesima,na podršci predsedniku države i timu koji je na njegov zahtev formirala tehnička vlada a koji bi trebalo da radi na sprečavanju prijema Kosova u Savet Evrope.

Brnabić: Ne verujem da će opozicija bojkotovati izbore, ne znam kako bi to objasnili glasačima
Foto: Beta/Milos Miskov

"Zatražiću od vlade da prosledi medijima informacije o članovima tima, oni su iz kabineta predsednika, ministarstva spoljih poslova, kopredsednici su Ivica Dačić i Petar Petković, kancelarija za KiM, predstavnici skupštine i šefica delegacije pri parlamentarnoj skupštini SE Biljana Pantić Pilja", rekla je Brnabić. 

Govoreći o beogradskim izborima, ponovila je da je kasno za leks specijalis jer su izbori već raspisani i da će oni biti održani 2. juna.

Brnabić: Ne verujem da će opozicija bojkotovati izbore, ne znam kako bi to objasnili glasačima
Foto: Beta/Miloš Miškov

Brnabić je rekla da sada opoziciji nije problem ni birački spisak ni fantomski birači, nego samo datum izbora.

Dodala je da je Srbiju protiv nasilja "mrzelo čak da napiše taj leks specijalis", te da se ne zna šta oni hoće.

Brnabić: Od sutra skupljamo potpise za listu SNS za beogradske izbore 2. juna

Koordinatorka Srpske napredne stranke (SNS) za Beograd Ana Brnabić pozvala je članove i simpatizere da sutra potpisom podrže listu SNS-a za beogradske izbore, kako bi prvi skupili potpise kao i svaki put do sada.

Posle sednice Predsedništva stranke Brnabić je saopštila da je lista za beogradske izbore usvojena.

"Gradska izborna komisija će sutra imati sednicu oko pola 11, usvojiće modele obrazaca i planiramo da sa svim koalicionim partnerima sa kojima ćemo izaći na izbore 2. juna, već sutra od podne počnemo sakupljanje potpisa podrške i da to uradimo maksimalno brzo", rekla je Brnabić.

Najavila je da SNS na izbore izlazi u najširem bloku, te da će ujutru u 10.00 biti potpisani koalicioni sporazumi sa svim strankama koje smatraju da se Beograd do sada dobro razvijao.

Teme