Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 6. april 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 6. april 2024. godine

Društvo | 06.04.2024 | access_time 10:15
Naslovne strane za subotu, 6. april 2024. godine
Foto: Beta/Ana Slovic

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 6. april pišu o aktivnostima Vlade Srbije u tehničkom mandatu u pokušaju da se spreči prijem Kosova u Savet Evrope, o stavovima opozicije u vezi lokalnih izbora u Beogradu koji su raspisani za 2. jun, o 83-godišnjici bombardovanja Beograda i početka Drugog svetskog rata u tadašnjoj Jugoslaviji i o drugim temama.

ALO - "Đilas udario na Dodika", list piše o kritikama koje je predsednika Stranke slobode i pravde uputio predsedniku Republike Srpske. List piše o potrazi za telom dvogodišnje devojčice Danke Ilić.
BLIC - O najavljenom susretu srpskog predsednika Aleksandra Vučića sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom: "Na stolu pet važnih tema i milijarde evra".

VEČERNJE NOVOSTI - "Vučić poziva 50 lidera da pritisnu 'ne' za Srebrenicu", o aktivnostima srpskih vlasti povodom najavljivane rezolucije Ujedinjenih nacija. O poskupljenju putarine u Grčkoj: "Za rampe do Halkidikija bar 30 evra".

DANAS - Izjava šefa delegacije Socijaldemokratske partije Austrije u Evropskom parlamentu Andreasa Šidera: "Vučićeva politika je više prepreka nego put u EU". Direktor kampanja pokreta "Kreni - promeni" Savo Manojlović navodi "Niko me nije zvao da budem kandidat za prvog čoveka Beograda".

INFORMER - List piše o potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić i o osumnjičenima za njeno ubistvo.

KURIR - List prenosi izjavu predsednice Skupštine Srbije i članice Srpske napredne stranke "Ana Brnabić: "Idemo u najširoj mogućoj koaliciji, u kampanju krećemo odmah". "Srbiji potrebni mali reaktori, Francuska daje znanje i novac",o saradnji dve zemlje u vezi sa korišćenjem nuklearne energije.

NOVA - Intervju sa podpredsednikom Nove demokratske stranke Srbije Predragom Marsenićem: "Ako vlast ostane pri svome, na takve izbore ne idemo". O formiranju tima vlade Srbije za borbu protiv prijema Kosova u Savet Evrope: "Dačić i Petković treba da spreče ono na šta je Vučić već pristao".

POLITIKA - O formiranju vladinog tima za borbu protiv prijema Kosova u Savet Evrope: "Najsnažniji odgovor za odbranu KiM i RS". List piše o početku Drugog svetskog rata u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji i bombardovanju Beograda "Dvanaestodnevni otpor najavio slom monarhije".

SRPSKI TELEGRAF - List piše da će kampanja SNS za beogradske izbore početi 10. maja. "Putin sprema proboj fronta", piše list o dešavanjima u Ukrajini.

Teme