Web Analytics
Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo devojčice Danke Ilić - BetaRS

Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo devojčice Danke Ilić

Hronika | 06.04.2024 | access_time 10:35
Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo devojčice Danke Ilić
Foto: Beta/Milos Miskov

Više javno tužilaštvo (VJT) u Zaječaru donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih J.S. i D.D, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo "teško ubistvo u saizvršilaštvu" i određen im je pritvor, saopštilo je danas to tužilaštvo.

Na predlog tužilaštva, sudija je osumnjičenima rano jutros odredio pritvor u trajanju do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

O daljem toku postupka biće ispitani svedoci i provedena neophodna veštačenja, naveli su iz VJT u Zaječaru, preneli su danas mediji.

 

MUP: Uhapšeno dvoje osumnjičenih zbog sakrivanja tela ubijene devojčice Danke Ilić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R. D. (73) i D. D. (40) zbog  sumnje da su D. D. (50), osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog Polja na nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora, saopšteno je danas.

Iz MUP navode da su uhapšeni, najverovatnije 28. marta, počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

R. D. i D. D. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Teme