Web Analytics
Popović (SSP): Vučević više nije Novosađanin, odjednom je postao Beograđanin - BetaRS

Popović (SSP): Vučević više nije Novosađanin, odjednom je postao Beograđanin

Politika | 07.04.2024 | access_time 10:25
Popović (SSP): Vučević više nije Novosađanin, odjednom je postao Beograđanin
Foto: Beta/Milan Ilic

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović saoštila je danas da "budući predsednik Vlade Srbije i lažni predsednik SNS-a Miloš Vučević" više nije Novosađanin već da je odjednom postao Beograđanin.

Ona je dodala u saopštenju da se Vučević pohvalio da je potpisao listu SNS-a za beogradske izbore, naglasivši da je to mogao samo ako je promenio prebivalište.

"Pre samo tri meseca je bio prvi na republičkoj SNS listi i uz njegovo ime je stajalo da ima prebivalište u Novom Sadu. U tom trenutku je već dve godine bio ministar odbrane, te je privremeno boravio u Beogradu, ali je prebivalište imao u Novom Sadu gde je i glasao. Šta se promenilo u životu gospodina Vučevića pa je postao Beograđanin? I kao takav dao potpis najstrašnijoj koaliciji u istoriji Srbije koju čine naprednjaci, Šešeljevi radikali, Dačićevi i Miloševićevi socijalisti, Vulinovi julovci i Zavetnici Milice Stamenkovski", navela je Popović.

Ona je istakla da je Vučević dužan da kaže ko je u Kaću otimao letke i tukao Maru Puškaš, potpredsednicu i Vladimira Vrsajkova, lekara i predsednika SSP Novi Sad dok su delili materijal na kome se jasno vidi kako Vučević i ekipa kradu izbore, ali i novac građana.

 

Vučević (SNS): Nisam menjao adresu, niti se stidim svog imena

Predsednik Srpaske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević pokazao je danas svoju ličnu kartu kako bi demantovao tvrdnje predsednice beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mile Popović, koja ga je optužila da je promenio adresu prebivališta i da "više nije Novosađanin, već je odjednom postao Beograđanin".

On je, odgovarajući na pitanja novinara nakon što je koalicija okupljena oko SNS predala listu Gradskoj izbiornoj komisiji za lokalne izbore u Beogradu 2. juna, istakao da su ga iz SSP "verovatno pomešali sa svojim funkcionerom Borkom Stefanovićem koji promenio i ime i adresu".

"Niti sam menjao adresu, niti se stidim svog imena", rekao je Vučević i iz novčanika izvadio svoju ličnu kartu kako bi to i dokazao.

Dodao je da je kao predsednik SNS potpisao dokumente koji se tiču koalicionih sporazuma, potvrđujući saradnju sa koalicionim partnerima.

"Juče sam potpisivao dokumente, to su koalicioni sporazumi. Predsednik sam Srpske napredne stranke, pa sam sa svim ovim našim koalicionim partnerima potpisao dokument. Potpisao sam saglasnost da može moje ime da se koristi na listi, kao što su i svi ostali koalicioni partneri. I potpisao sam dokument da ovlašćujemo Darka Glišića kao predsednika Izvršnog odbora SNS da može da preda listu", objasnio je Vučević.

Naglasio je da za potpisivanje ovih dokumenata nije neophodna promena adrese kako to tvrde iz SSP.

"Nemam nameru da menjam ličnu kartu, adresu, državu ili svoje prijatelje. To je ono što nas razlikuje od pojedinaca iz opozicije", zaključio je Vučević.

Teme