Web Analytics
Ministarstvo odbrane Srbije: Uspešan nastup pripadnika vojske na takmičenju u SAD - BetaRS

Ministarstvo odbrane Srbije: Uspešan nastup pripadnika vojske na takmičenju u SAD

Društvo | 08.04.2024 | access_time 19:55
Ministarstvo odbrane Srbije: Uspešan nastup pripadnika vojske na takmičenju u SAD
mod.gov.rs

Pripadnici Vojske Srbije učestvovali su na takmičenju "Najbolji ratnik“, od 4. do 7. aprila u SAD, u organizaciji Nacionalne garde Ohaja.

Ministarstvo odbrane Srbije je danas saopštilo da su na takmičenjima u bazi "Džejms A. Garfild" kod grada Ravena, učestvovali pripadnici Nacionalne garde Ohaja, Vojske Srbije i mađarske vojske.

Ovo je drugo učešće pripadnika Vojske Srbije na tom takmičenju i jedna od brojnih aktivnosti Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, u okviru programa državnog partnerstva, dodaje se u saopštenju.

To partnerstvo "za cilj ima podizanje nivoa operativnih sposobnosti i dostizanje interoperabilnosti oružanih snaga, jačanje poverenja i razvoj ukupnih odnosa Srbije i SAD".

U saopštenju piše da su pripadnici Vojske Srbije imali "uspešan nastup", te da je vodnik Vlajko Popović iz 72. brigade za specijalne operacije bio drugi u ukupnom plasmanu u kategoriji podoficira.

Kako se dodaje, u kategoriji vojnika pripadnici Vojske Srbije su bili u prvih deset takmičara.

Učesnici su se nadmetali u 11 psihofizičkih disciplina, kojima je obuhvaćeno testiranje fizičke pripremljenosti, vatrene osposobljenosti i drugih vojničkih znanja i veština.

Prošle godine pobednik ovog takmičenja bio je pripadnik Vojske Srbije — vodnik prve klase Ivan Jeremić iz 72. brigade za specijalne operacije.

Teme