Web Analytics
Kina i SAD postigle dogovor o daljoj komunikaciji o ekonomskim i finansijskim pitanjima - BetaRS

Kina i SAD postigle dogovor o daljoj komunikaciji o ekonomskim i finansijskim pitanjima

Svet | 09.04.2024 | access_time 08:50
Kina i SAD postigle dogovor o daljoj komunikaciji o ekonomskim i finansijskim pitanjima
Kina i SAD su se složile da komuniciraju o izbalansiranom ekonomskom rastu dve zemlje i sveta u okviru zajedničke ekonomske radne grupe i nastaviće da obavljaju razmene o različitim pitanjima uključujući finansijsku stabilnost, održive finansije i mere protiv pranja, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo finansija Kine, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Četvrta runda sastanaka dve radne grupe trebalo bi da bude održana odvojeno tokom prolećnih sastanaka Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Vašingtonu sredinom aprila.

Informišući medije o poseti američke ministarke finansija Dženet Jelen Kini, zamenik ministra finansija Lijao Min rekao je da je kineska strana održala razgovore i razmenu sa Jelen na više nivoa.

Dve strane su se složile da sprovedu važan konsenzus koji su postigli dvojica šefova država, nastave da jačaju komunikaciju i saradnju na ekonomskom i finansijskom polju, rekao je Lijao.

Kazao je da je Kina izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog američkih sankcija i ograničenja za kineske kompanije, ukazavši da te mere štete legitimnim pravima i interesima kineskih kompanija i ljudi, a takođe su štetne za dobrostojeće američke kompanije i pojedince

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Sportovi na vodi

Hronika