Web Analytics
Lider Hamasa rekao da su tri njegova sina ubijena u izraelskom vazdušnom napadu na Gazu - BetaRS

Lider Hamasa rekao da su tri njegova sina ubijena u izraelskom vazdušnom napadu na Gazu

Svet | Izvor: Beta-AP | 10.04.2024 | access_time 19:25
Lider Hamasa rekao da su tri njegova sina ubijena u izraelskom vazdušnom napadu na Gazu
Trojica sinova lidera Hamasa Ismaila Hanijea su danas poginula od napada izraelske avijacije u Pojasu Gaze - izjavio je on.

Hanije koji živi u izgnanstvu u Kataru, potvrdio je smrt sinova u intervjuu za satelitski kanal "Al Džazira" rekavši da je "zločinački neprijatelj vođen duhom osvete i ubistva i ne ceni nikakve standarde ili zakone".

Rekao je da ubistva neće uticati na Hamas da ublaži svojstav: "Neprijatelj veruje da će vođe gađanjem njihovih porodica naterati da odustanu od zahteva našeg naroda", ali "ko god veruje da će ciljanje na moje sinove naterati Hamas da promeni svoj stav, u zabludi je".

Iz izraelske vojske nije bilo komentara o tom napadu.

Hamasova televizija Al-Aksa je saopštila da su Hazem, Amir i Mohamed Hanije i članovi njihovih porodica poginuli od napada kod izbegličkog logora Šati u gradu Gazi

Trojica braće su putovala s članovima porodice u jednom vozilu koje je gađao izraelski vojni dron - kaže TV "Al-Aksa".

Navodi se da je poginulo šestoro ljudi, uključujući ćerku Hazema Hanije kao i sina i ćerku njegovog brata Amira.

Međunarodni posrednici pokušavaju da postignu sklapanje novog sporazumu o prekidu vatre.

Ranije je ministar izraelskog Ratnog kabineta Beni Ganc tvrdio da je Hamas vojno poražen, iako je dodao da će se Izrael boriti protiv njega i narednih godina.

Palestinci u Gazi danas slave Ramazanski bajram kojim se završava sveti mjesec posta Ramazan i posećuju grobove žrtava rata.

Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je "greškom" postupanje premijera Benjamina Netanijahua u ratu u Gazi i pozvao njegovu vladu da na tu opkoljenu teritoriju šalje više pomoći, pojačavajući tako pritisak na Izrael da prihvati prekid vatre.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Tenis

Hronika