Web Analytics
Stefanović (SSP): Bez nužnih reformi i evropskog puta, Srbija ne može biti sređena i demokratska - BetaRS

Stefanović (SSP): Bez nužnih reformi i evropskog puta, Srbija ne može biti sređena i demokratska

Politika | 12.04.2024 | access_time 12:50
Stefanović (SSP): Bez nužnih reformi i evropskog puta, Srbija ne može biti sređena i demokratska
Foto: Beta/Dragan Gojic

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da Srbija bez nužnih reformi i napretka na evropskom putu ne može biti "normalna, sređena i demokratska država", kao i da to nije moguće u ovom trenutku sa aktuelnom vlašću u Srbiji.

"Sudbina mira i normalnosti celog regiona zavise od napretka Srbije i zato je nužno da se razume i u Berlinu da toga nema bez slobodnih institucija, slobodnih izbora i ekonomskog blagostanja", rekao je Stefanović nakon sastanaka u Bundestagu i nemačkoj vladi.

On je, kako je SSP preneo u saopštenju, ocenio i da ne postoji nikakva stabilnost bez slobodnih institucija, vladavine prava i slobode.

"Srbija ne može da čuva svoju stabilnost bez promene vlasti i ne može da reši nijedan problem, ni korupciju, ni državna i nacionalna pitanja a ni životni standard svojih građana dok nema nužnih promena u zemlji", naveo je Stefanović.

Ocenio je i da je važno da Nemačka, kao najveći investitor u Srbiji i država koja podržava evropski put Srbije, podržava to da i Srbija ima "demokratiju i mogućnost slobodnih izbora, kao i snažan raskid sa organizovanim kriminalom i korupcijom".

Teme