Web Analytics
Kampanja Hemofarm fondacije dobila četiri nagrade na regionalnom festivalu BalCannes u Rovinju - BetaRS

Kampanja Hemofarm fondacije dobila četiri nagrade na regionalnom festivalu BalCannes u Rovinju

Društvo | Izvor: Beta | 12.04.2024 | access_time 16:25
Kampanja Hemofarm fondacije dobila četiri nagrade na regionalnom festivalu BalCannes u Rovinju
Foto: Hemofarm Fondacija/Nemanja Brkovic

Hemofarm fondacija saopštila je danas da je njihova kampanja "Najvažniji poziv u životu" , čiji je cilj povećanje broja donora i transplantacija u Srbiji, dobila četiri priznanja na regionalnom festivalu kreativnosti "BalCannes" u Rovinju.

Kampanja je dobila "Grand Prix" za najbolji društveno odgovorni projekat godine, "Grand Prix" za oglašivača godine i dva zlatna priznanja u kategoriji "Farmacija i zdravlje" i "Briga o zajednici".

"Ovo nije samo jedan od projekata koji radimo, već lična misija svakog od nas u Hemofarm fondaciji i Hemofarm grupi, čiji je cilj podizanje svesti javnosti o važnosti donorstva i usvajanje zakona koji znači život za sve one koji čekaju transplantaciju", rekla je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević.

Kampanja Hemofarm fondacije dobila četiri nagrade na regionalnom festivalu BalCannes u Rovinju
Foto: Hemofarm Fondacija

Ukazala je da je kampanja, koju su pokrenuli 2016. godine, povećala broj donora sa dva na šest miliona stanovnika, dok je projekat iz 2023. godine uspeo da podigne broj transplantacija na 32 za razliku od perioda kada, prema njenim rečima, zbog COVID-19 "skoro da" nije bilo ni donora ni transplantacija.

Dodala je da Hemofarm grupa i Fondacija nastavljaju da se bave ovom temom dok se ne uspostavi sistem u kojem ljudi, koji su životno ugroženi, neće čekati dugo na donora i transplantaciju.

Kampanja "Najvažniji poziv u životu" je jedan od najprepoznatljivijih projekata koji je pokrenula Hemofarm fondacija zajedno sa svojim osnivačem Hemofarm grupom, uz podršku ministarstva zdravlja Srbije, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i udruženja pacijenata Zajedno za novi život.

Kako je saopšteno, ova kampanja je nagrađena 22 puta na regionalnim i nacionalnim festivalima kreativnosti i proglašena kampanjom godine, dok je Hemofarm fondacija za svoj društveno odgovorni rad u oblasti zdravlja u proteklih 10 godina nagrađena više od 60 puta.

Teme