Web Analytics
Kancelarija: Uhapšen Srbin iz Zvečana bez obrazloženja, nova represija Kurtija - BetaRS

Kancelarija: Uhapšen Srbin iz Zvečana bez obrazloženja, nova represija Kurtija

Kosovo | 13.04.2024 | access_time 15:40
Kancelarija: Uhapšen Srbin iz Zvečana bez obrazloženja, nova represija Kurtija
Foto: Beta/SASA DJORDJEVIC

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je danas uhapšen Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra.

"Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije. Кancelarija je obezbedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja", stoji u saopštenju.

Kako je navedeno, "reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Кurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Кosova i Metohije kako bi izazvala incidente".

Dodaje se da se "Sofronijević mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, pogođen je kada su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete".

"Iako je on mirno nastavio da živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sever Кosova i Metohije, današnje privođenje nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira, dok god je Кurti na vlasti", navela je Kancelarija.

Teme