Web Analytics
Vučević obišao porodicu palog borca, potpukovnika Gorana Ostojića - BetaRS

Vučević obišao porodicu palog borca, potpukovnika Gorana Ostojića

Politika | 13.04.2024 | access_time 16:05
Vučević obišao porodicu palog borca, potpukovnika Gorana Ostojića
Foto: Beta/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas, u Bačkom Dobrom Polju, porodicu nekadašnjeg načelnika štaba 63. padobranske brigade potpukovnika Gorana Ostojića, koji je herojski poginuo 1998. godine na Košarama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vučević je uručio Marini Ostojić Zlatnu plaketu Ministarstva odbrane, sinu Bogdanu paradni bodež, a potom je zasadio drvo trešnje u dvorištu kuće.

Marina Ostojić je zahvalila i izrazila uverenje da će Ministarstvo odbrane i Srbija uvek biti tu za porodicu Ostojić i porodice svih palih boraca.

Današnjem obilasku prisustvovali su pripadnici 63. padobranske brigade, tom prilikom kapetan prve klase Aleksandar Spasić uručio je sinu palog borca Bogdanu, kao poklon jedinice, zastavu s nazivom jedinice i znakom 63. padobranske brigade, padobransku beretku i komplet desantnog padobrana.

Potpukovnik Goran Ostojić rođen je 20. januara 1962. u Bačkom Dobrom Polju. Poginuo je 28. jula 1998. u rejonu Juničkih planina komandujući jedinicama 63. padobranske brigade u sprečavanju ilegalnog naoružavanja terorističkih snaga i njihovo ubacivanje iz Albanije na Kosovo, navelo je Ministarstvo odbrane.

Teme