Web Analytics
Stefanović (SSP): Vučić nastavio verbalni rat protiv sveta u nadi da će sačuvati vlast - BetaRS

Stefanović (SSP): Vučić nastavio verbalni rat protiv sveta u nadi da će sačuvati vlast

Politika | 14.04.2024 | access_time 14:25
Stefanović (SSP): Vučić nastavio verbalni rat protiv sveta u nadi da će sačuvati vlast
Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavom da će Srbija ubuduće razlikovati prijateljske i partnerske zemlje, "nastavio svoj verbalni rat protiv sveta, u nadi da će ponovo kroz sukobe i izolaciju sačuvati svoju vlast".

"Nakon njegove današnje izjave da će Srbija ubuduće imati samo partnere i prijatelje, postavlja se pitanje da li je 12 aviona 'Rafal' prošle nedelje kupio od partnera predsednika (Francuske Emanuela) Makrona ili od prijatelja, kako nam je rekao", naveo je Stefanović u saopštenju.

Upitao je i kako "naprednjačka diplomatija" sve vreme tvrdi da Srbija "nikada ovoliko prijatelja nije imala i da pobeđuje sa 5:0", dok istovremeno Kosovo ulazi u Savet Evrope "nakon pristanka Vučića na plan u Ohridu i tačku četiri koja to direktno omogućava".

"Kako je moguće da avione 'Rafal' kupujemo za tri milijarde evra, koje nemamo, od onih koji, kako kaže Vučić, jesu lažovi i ološ koji uništava Srbiju i kako ćemo obučavati naše pilote, a prvi put, za letenje na zapadnim lovcima", upitao je Stefanović.

Na ta pitanja, prema njegovim rečima, nema odgovora jer "naprednjaci i nemaju nikakvu strategiju, plan i nastup koji bi zaista zaštitio naše nacionalne i državne interese, već samo potrebu da sačuvaju vlast i dalju krađu građana Srbije".

Teme