Web Analytics
Brnabić: Kada priča o čuvanju vlasti, Stefanović polazi od sebe - BetaRS

Brnabić: Kada priča o čuvanju vlasti, Stefanović polazi od sebe

Politika | 14.04.2024 | access_time 16:30
Brnabić: Kada priča o čuvanju vlasti, Stefanović polazi od sebe
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ocenila je danas -komentarišući izjavu zamenika predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borka Stefanovića da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi verbalni rat protiv sveta u nadi da će sačuvati vlast - da Stefanović u takvim situacijama "kreće od sebe".

"Borko kreće od sebe - od premise da bi svi, kao što su oni to činili, sve uradili da sačuvaju vlast. Tako je on molio američku ambasadu da pomere datum proglašenja nezavisnosti u Prištini dok Tadić ne pobedi na izborima. Bila je važnija vlast od očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije. Ne ponovilo se", napisala je Brnabić na društvenoj mreži Iks (X).

Ocenila je da Vučića napadaju samo zato što je rekao da se Srbija neće predati i da neće odustati, da će se boriti i braniti "ne samo nacionalne interese, već istinu, pravdu i međunarodno pravo i poredak" i optužila "Đilasovu ekipu da nepogrešivo iskoristi svaku priliku kada je državi teško, da je i sami napadnu".

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović ocenio je ranije danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavom da će Srbija ubuduće razlikovati prijateljske i partnerske zemlje, "nastavio svoj verbalni rat protiv sveta, u nadi da će ponovo kroz sukobe i izolaciju sačuvati svoju vlast".

Stefanović je ocenio i da "naprednjaci nemaju nikakvu strategiju, plan i nastup koji bi zaista zaštitio naše nacionalne i državne interese, već samo potrebu da sačuvaju vlast i dalju krađu građana Srbije".

Teme