Web Analytics
Naslovne strane za ponedeljak 15. april - BetaRS

Naslovne strane za ponedeljak 15. april

Društvo | 15.04.2024 | access_time 08:20
Naslovne strane za ponedeljak 15. april

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za ponedeljak 15. april 2024. prenose izvode iz jučerašnjeg obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a pišu i o dešavanjima u Izraelu i u regionu.

ALO - "Planeta u strahu od trećeg svetskog rata", Iran lansirao preko 300 dronova i projektila na Izrael, piše list. O gradnji stadiona u Surčinu: "Počinje".

BLIC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o borbi protiv lobiranja za rezoluciju o Srebrenici: "Možda ćemo se kandidovati za nestalnu članicu SB UN". Svet na ivici trećeg svetskog rata: "Gori nebo". Omiljena letnja destinacija Srba na dlanu: "Nova pravila za letovanje u Grčkoj".

VEČERNJE NOVOSTI - Jasna poruka Vučića "Podnećemo rezolucije o Jasenovcu i Šumaricama", piše list. Posle napada Irana "Izrael čeka trenutak za osvetu". Hapšenja u Podgorici "Katnić i Lazović bili deo istog klana", piše list.

DANAS - Sagovornici Danasa o tome koliko članstvo Kosova u Savetu Evrope i rezolucija o genocidu najavljena u Ujedinjenim nacijama "pomažu" naprednjacima pred beogradske i lokalne izbore: "Vučić 'doziva' Armagedon, a bori se kao protiv uroka". Profesor Zoran Stojiljković o izvršnoj vlasti bez moći "Tri prethodne vlade su primer uzurpirane vlasti".

NOVA - Statusni simboli naprednjačke elite "Besne limuzine u garažama dedinjskih vila, poslovi od države, lažne diplome i, naravno, Beograd na vodi", piše list. Ćutanje režima na predloge opozicije: "A od vlasti ni pisma ni razglednice". Bliski istok na ivici totalnog rata, napad Teherana na Izrael: "Osveta Irana poruka Natenjahuu i Bajdenu".

INFORMER - "Zapamtite, pobediće Srbija", naslov teksta pred glasanja o prijemu Kosova u Savet Evrope i rezoluciji o Srebrenici. Pod naslovom "Iran i Izrael u ratu" list piše o napadu Irana na Izrael.

KURIR - "Narode srpski, glavu gore", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o rezoluciji o Srebrenici.

SRPSKI TELEGRAF - "Đilas bi bojkot izbora", piše list o različitim stavovima unutar opozicije.

POLITIKA - Vučić o odgovoru Srbije na rezoluciju o Srebrenici "Možemo biti kandidat za nestalnu članicu Sb UN". Glavna tužiteljka za ratne zločine Snežana Stanojković: "Žrtva je uvek bila u fokusu rada tužilaštva". U sredu parlamentarni izbori u Hrvatskoj: "HDZ u nedovoljnoj prednosti", piše list.

Teme