Web Analytics
MUP Hrvatske: Ministar Vlade Srbije nije mogao u Jasenovac jer poseta nije bila u programu - BetaRS

MUP Hrvatske: Ministar Vlade Srbije nije mogao u Jasenovac jer poseta nije bila u programu

Region | 15.04.2024 | access_time 17:50
MUP Hrvatske: Ministar Vlade Srbije nije mogao u Jasenovac jer poseta nije bila u programu
Foto: YTPrintScreen

Hrvatska policija nije dopustila ministru Vlade Srbije bez portfelja Đorđu Milićeviću da poseti Spomen-područje Jasenovac jer ta poseta nije bila navedena u ranije dostavljenom programu - saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske.

To Ministarstvo je preko Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske dobilo notu u kojoj se najavljuje poseta delegacije Srbje, ali u programu nije bio naveden Jasenovac.

U skladu s bezbednosnim protokolima, poseta Jasenovcu zato nije mogla biti odobrena - naveo je MUP, a prenela agencija Hina.

Kabinet ministra bez portfelja u vladi Srbije Đorđa Milićevića u nedelju je saopštio da je Milićeviću zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac.

Kako je saopšteno, ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, bio je u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv i potom se sa saradnicima uputio ka Spomen-parku u Jasenovcu.

Ali su, kako je saopšteno, hrvatski policajci na samom ulazu u Spomen-kompleks zaustavili kombi u kojem je bio ministar i okružili ga s tri automobila.

Teme