Web Analytics
Vučić sa Lajčakom o sve većim izazovima pred Srbijom - BetaRS

Vučić sa Lajčakom o sve većim izazovima pred Srbijom

Politika | 16.04.2024 | access_time 11:55
Vučić sa Lajčakom o sve većim izazovima pred Srbijom
Foto: Beta/Miloš Miškov
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mostaru, gde je u poseti, sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom sa kojim je imao, kako je rekao, "otvoren i konkretan razgovor" o sve većim izazovima pred Srbijom.

"Još jedan otvoren i konkretan razgovor sa Miroslavom Lajčakom o sve većim izazovima pred nama, položaju srpskog naroda, dešavanjima na Kosovu i Metohiji i sve manjem prostoru za rešavanje otvorenih pitanja kroz konstruktivan dijalog i poštovanje međunarodnog prava", napisao je Vućić na svom Instagram profilu.

Vučić je naveo da je ponovio da Srbija "uporno nastavlja da vodi odgovornu i ozbiljnu politiku očuvanja mira i stabilnosti", kao i da je naglasio da za Srbiju "nema povlačenja i kompromisa" kada je reč o bezbednosti srpskog naroda i zaštiti nacionalnih interesa.

Vučić je rekao da Lajčak, kao dugogodišnji partner Srbije, zna da će se ona "boriti uvek i na svakom mestu za svoj narod, zemlju i istinu".

"Mi drugu otadžbinu nemamo, niti možemo ići drugim putem", napisao je Vučić.

Vučić koji od juče boravi u poseti Mostaru danas će prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u tom gradu, na kome učestvuje 26 srpskih kompanija iz različitih sektora i obići izložbeni paviljon Srbije.

Teme