Web Analytics
Vučić: U Srebrenici se desio užasan zločin, Dodik: Nije bilo genocida - BetaRS

Vučić: U Srebrenici se desio užasan zločin, Dodik: Nije bilo genocida

Politika | 16.04.2024 | access_time 13:30
Vučić: U Srebrenici se desio užasan zločin, Dodik: Nije bilo genocida
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Mostaru da se u Srebrenici desio "užasni zločin", ali je poručio da iz Sarajeva ne treba da "obmanjuju" narod i da govore da je na primer pucao iznad tog grada.

"Valjda Srbija treba da se raduje što se u planiranoj Rezoluciji o genocidu u Srbrenici ne pominju Srbi. Pa ni mi nećemo pominjati narode kad budemo podnosili rezolucije o Jasenovcu i Kragujevcu", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje o rezoluciji o Serbenici.

Na pitanje o političkim razgovorima koje je imao u Mostaru, on je pomenuo da je razgovarao i sa specijalnim predstavnikom za razgovore Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, da je situacija kompleksna i da su to ne laki razgovori.

"Mi nismo nikog napadali i optuživali, a vidite šta se srpskom narodu danas dešava", rekao je Vučić i istakao da je neophodno sačuvati mir i da susedni narodi ne koriste svaku priliku da se hvataju za gušu.

On je, komentarišući izjavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je govorio pre njega, naveo da će uvek biti uz RS, ali mu je poručio da sačeka da vidi da li će se nešto promeniti.

Takođe je rekao da je Dodik u pravu u jednom, da se ne mogu kršiti zakoni unutar jedne zemlje i to oko najtežih pitanja, a da to nailazi na odobravanje spolja.

Dodik je prethodno rekao da se "u Srebrenici nije desio genocid, inače se ne bi toliko govorilo da jeste" i da građani u RS neće da žive sa "bosanskim muslimanima koji ih terete tako sramno".

Teme