Web Analytics
NTP Niš: Nema opasnosti od eksplozivne naprave nađene u Naučno-tehnološkom parku - BetaRS

NTP Niš: Nema opasnosti od eksplozivne naprave nađene u Naučno-tehnološkom parku

Hronika | 16.04.2024 | access_time 16:55
NTP Niš: Nema opasnosti od eksplozivne naprave nađene u Naučno-tehnološkom parku
prt.scr youtube
Naučno-tehnološki park u Nišu oglasio se povodom pronalaska eksplozivne naprave na gradilištu nove lamele tog parka i istakao da ni objekat, ni zaposleni, ni posetioci parka nisu u opasnosti.

U saopštenju se ističe da su radovi na gradilištu odmah obustavljeni, čim je pronađena naprava za koju se posumnjalo da može biti eksplozivna, a imajući u vidu da je i ranije u okruženju bilo sličnih slučajeva pronalaska zaostalih eksplozivnih naprava. 

"Ministarstvo unutrašnjih poslova preuzelo je kontrolu, te se trenutno vrši detaljno ispitivanje i obezbeđenje pristupa gradilištu. Uvedene su pojačane mere bezbednosti oko gradilišta i neposredne okoline gde je naprava pronađena, u saradnji sa tehničko-fizičkim obezbeđenjem NTP Niš i predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova", rečeno je u saopštenju Naučno-tehnološkog parka Niš.
 
Кorisnicima NTP Niš preporučeno je da do kraja radne nedelje, zbog ograničenog pristupa, ne koriste parking prostor i garažu blizu gradilišta dok se ne završi uklanjanje navedene naprave.

"NTP Niš je u stalnom kontaktu sa Upravom za vanredne situacije i obećava da će, u slučaju novog razvoja situacije, blagovremeno obavestiti zaposlene i korisnike parka o svim promenama", kazali su u niškom Naučno-tehnološkom parku.
 
Prema pisanju lokalnih medija, na gradilištu je pronađen neeksplodirani "tomahavk" iz vremena bombardovanja 1999. godine. 

U Policijskoj upravi u Nišu kazali su za agenciju Beta da im je u 10.30 časova prijavljen pronalazak na gradilištu u Ulici Aleksandra Medvedeva stare, korodirale eksplozivne naprave.

Teme