Web Analytics
Bajern preko Arsenala do polufinala Lige šampiona - BetaRS

Bajern preko Arsenala do polufinala Lige šampiona

Fudbal | Izvor: Beta | 17.04.2024 | access_time 23:10
Bajern preko Arsenala do polufinala Lige šampiona
Fudbaleri Bajerna iz Minhena plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona, pošto su na svom terenu u revanš meču pobedili Arsenal sa 1:0.

U prvom meču u Londonu rezultat je bio nerešen 2:2.

Strelac pobedonosnog gola na večerašnjem meču bio je Džošua Kimih u 64. minutu.

Bajern je u prvom delu prvog poluvremena bio bolji, stvorio dve šanse, ali su udarci Kejna i Mazrauija završili pored gola.

U 29. minutu udarac je oprobao kapiten Arsenala Odegard, lopta je zakačila jednog igrača Bajerna, ali se golman Nojer dobro snašao i sačuvao mrežu.

Minut kansnije, Arsenal je imao najbolju šansu u prvom delu, Martineli je šutirao iz dobre pozicije sa oko 11 metara po sredini gola, ali pravo u Nojera.

Na samom startu drugog dela Bajern je imao priliku za vođstvo. Nakon centaršuta sa desne strane Gorecka je šutirao glavom, a njegov udarac je zaustavila prečka. U nastavku akcije, lopta se lopta se odbila do Gereira, koji je šutirao iz prve u bliži ugao, ali se ovog puta isprečila stativa.

Bajern je poveo u 64. minutu. Gereiro je centrirao sa leve strane, lepo se ubacio Kimih iz drugog plana u šesnaesterac, natrčao na loptu i udarcem glavom doneo prednost Bavarcima.

Musijala je mogao da reši pitanje pobednika u 90. minutu, ali je iz dobre pozicije loše zahvatio loptu.

U polufinalu, Bajern će 1. maja igrati protiv boljeg iz meča Mančester siti-Real Madrid. U drugom polufinalu, 30. aprila se sataju Pari Sen Žermen-Barselona.

Teme