Web Analytics
Od danas u Beogradu međunarodna konferencija Кatedre za muzikologiju - BetaRS

Od danas u Beogradu međunarodna konferencija Кatedre za muzikologiju

Muzika | Izvor: Beta | 18.04.2024 | access_time 07:10
Od danas u Beogradu međunarodna konferencija Кatedre za muzikologiju
Foto: Nedica Kolic
Od danas do 20. aprila u Beogradu se održava 16. međunarodna konferencija Кatedre za muzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Tema ovogodišnje konferencije "Music Beyond the Concert Hall" (Muzika izvan koncertne dvorane) koja pokreće pitanja o stvaranju i predstavljanju muzike izvan "granica" definisanih osobenostima koncertnog podijuma kao simboličkog prostora umetničke muzičke tradicije, privukla je tridesetak stručnjaka iz SAD, Nemačke, Švajcarske, Austrije, Poljske, Mađarske, Hrvatske, Slovenije.

Plenarna predavanja na konferenciji održaće vodeći savremeni muzikolozi Albert Ritmiler (Nemačka), Antonio Baldasare (Švajcarska) i Paulo Šagas (SAD).

Tokom trodnevne konferencije biće priređen koncert na kojem će u petak, 19. aprila, u 20.30 pijanisti Nataša Penezić i Vladimir Gligorić izvesti dela savremenih srpskih kompozitora u "Studiju 6" Radio Beograda.
 
Međunarodni muzikološki skup Кatedre za muzikologiju FMU godinama privlači veliki broj naučnika iz zemlje i inostranstva i u regionu je jedan od najznačajnijih naučnih događaja muzikologije i drugih naučnih disciplina posvećenih muzici.

Кonferenciju podržavaju Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija RS i Ministarstvo kulture i informisanja RS.

Zvanični jezik skupa je engleski, a održava se u Velikoj sali Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama