Web Analytics
Paunović (SPS) pozvala opoziciju da prihvati još jedan sastanak sa vlastima o izbornim uslovima - BetaRS

Paunović (SPS) pozvala opoziciju da prihvati još jedan sastanak sa vlastima o izbornim uslovima

Politika | 18.04.2024 | access_time 08:50
Paunović (SPS) pozvala opoziciju da prihvati još jedan sastanak sa vlastima o izbornim uslovima
Foto: Screenshot/YouTube

Potpredsednica Skupštine Srbije Snežana Paunović pozvala je danas poslanike iz opozicije da prihvate još jedan sastanak o sprovođenju preporuka ODIHR-a za poboljšanje izbornih uslova, pre donošenja konačne odluke da li će učestvovati na izborima u Beogradu.

"Apelujemo na kolege narodne poslanike iz opozicionog bloka da ispoštujemo poverenje ukazano nam od građanki i građana Srbije i još jednom sednemo za sto, pre svega sa svešću da će se izbori za grad Beograd održati 2. juna, a da o datumu održavanja lokalnih izbora u ostalim gradovima i opštinama možemo i moramo razgovarati", rekla je Paunović, koja je i poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS), u pisanoj izjavi.

Ona je kazala da se predstavnici vlasti nadaju "još jednom krugu razgovora", jer je "idealna platforma za to" tolerancija predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, i "njena rešenost da po svaku cenu pomiri neslaganja između vladajuće većine i opozicionih predstavnika".

Predstavnici vlasti, opozicije i nevladinih organizacija koje se bave izborima, održali su juče četvrti po redu sastanak o poboljšanju izbornih uslova, nakon kojeg su iz koalicije "Srbija protiv nasilja" naveli da ne postoje uslovi za učešće na izborima, ali da će konačnu odluku doneti u petak.

Teme