Web Analytics
Uhvaćen pas koji je izujedao učenike u selu pored Niša - BetaRS

Uhvaćen pas koji je izujedao učenike u selu pored Niša

Hronika | 18.04.2024 | access_time 10:50
Uhvaćen pas koji je izujedao učenike u selu pored Niša
Foto: Beta/Saša Đorđević

Radnici Zoo higijene niškog Javno komunalnog preduzeća "Mediana" od juče su na terenu i pokušavaju da uhvate psa koji je napao i izujedao dvoje učenika Osnovne škole "Branko Radičević" u Gabrovcu.

Direktor "Mediane" Ivan Mihajlović kazao je za agenciju Beta da će danas radnici tog preduzeća na terenu hvatati sve pse koji "nisu vlasnički".

"Zaposleni u Zoo službi su u februaru jedan dan, kao i u martu jedan dan, bili u Gabrovcu i hvatali napuštene pse. U februaru su uhvatili jednog psa, a u martu dva. U poslednjih mesec dana iz tog sela nije bilo prijave niti zahteva za hvatanje pasa", rekao je Mihajlović.

Direktorka škole "Branko Radičević" Glorija Radojčić juče je za agenciju Beta kazala da je napušteni pas rase Kane korso najpre na malom odmoru za prst ujeo učenika petog razreda, a za veliki odmor za šaku je ujeo učenicu trećeg razreda.

Pas je, dodala je, u toku dana napao i pedagogicu, ali je ona, srećom, uspela da pobegne.

"Reč je o psu koga je vlasnik ostavio pre petnaestak dana u Gabrovcu. Agresivan je, napada i odrasle i decu. Mi smo za proteklih 15 dana više puta zvali Zoo higijenu komunalnog preduzeća 'Mediana' kako bi ga uhvatili. Probali su i danas da ga uhvate, ali ga nisu pronašli", rekla je Radojčić.

Prema njenim rečima, čim su radnici Zoo službe otišli iz Gabrovca, pas se ponovo pojavio.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu juče su saopštili da je dvoje dece pregledano u Dečijoj hirurškoj klinici, a nakon previjanja rana su otpušteni na kućno lečenje.

U toku jučerašnjeg popodneva na društvenim mrežama pojavila se fotografija psa uslikanog u školskom dvorištu, koji odgovara opisu psa koji je napao učenike.

Međutim, pojavila se i informacija da je neko od ljubitelja životinja došao u Gabrovac i sklonio psa, kako ga zaposleni u Zoo higijeni ne bi uhvatili.

 

Uhvaćen pas koji je izujedao učenike u selu pored Niša

Radnici niške Zoo higijene Javno komunalnog preduzeća "Mediana" uspeli su da u toku prepodneva uhvate psa, koji je juče u dvorištu Osnovne škole "Branko Radičević" ujeo devojčicu (10) i dečaka (12), učenike te škole.

Direktor JKP "Mediana" Ivan Mihajlović je za agenciju Beta kazao da je pas čipovan, ali da još nisu uspeli da mu očitaju čip jer je vrlo agresivan.

Pas za koji su u školi kazali da je rase "Kane korso" juče je za vreme malog odmora ujeo dečaka za prst, a za vreme velikog odmora devojčicu za šaku.

Deca su nakon pregleda i previjanja povreda u Dečijoj hiruškoj klinici u Nišu otpuštena na kućno lečenje.

U školi su medijima kazali da se pas pre petnaestak dana pojavio u Gabrovcu i da je u nekoliko navrata napadao i decu i odrasle.

Advokat Stanimir Đurić rekao je za agenciju Beta da roditelji dece mogu da podnesu krivičnu prijavu protiv vlasnika psa Osnovnom javnom tužilaštvu.

Prema njegovim rečima, ukoliko su učenici zadobili lakše povrede roditelji mogu od tužilaštva da zatraže pokretanje krivičnog postupka za krivično delo izazivanje opšte opasnosti za šta je zaprećena kazna do tri godine zatvora, a u slučaju nanošenja teških telesnih povreda kazna je do pet godina zatvora.

Teme