Web Analytics
Predsednik: U udesu helikoptera u Keniji poginuo šef vojske i devet visokih vojnih zvaničnika - BetaRS

Predsednik: U udesu helikoptera u Keniji poginuo šef vojske i devet visokih vojnih zvaničnika

Politika | Izvor: Beta | 18.04.2024 | access_time 20:50
Predsednik: U udesu helikoptera u Keniji poginuo šef vojske i devet visokih vojnih zvaničnika

Šef oružanih snaga Kenije Fransis Omondi Ogola, i još devet vojnih zvaničnika poginuli su danas u udesu helikoptera na zapadu zemlje, objavio je bilans nesreće predsednik Vilijam Ruto.

"Danas u 14.20 (13.20 po srednjeevropskom vremenu) naša nacija je doživela tragičnu vazdušnu nesreću u regionu Sindar, u okrugu Elgejo Marakvet. Sa dubokom tugom javljam da je poginuo general Fransis Omondi Ogola, šef Kenijskih oružanih snaga", rekao je kenijski šef države posle hitno sazvanog sastanka nacionalnog Saveta za bezbednost.

On je dodao da je sa generalom Ogolom bilo još 11 hrabrih vojnika, od kojih je devet takođe poginulo, a dvoje je preživelo.

Vojni zvaničnici bili su u poseti  oblasti koja se nalazi 400 kilometara od Najrobija, da obiđu kenijske vojnike raspoređene tamo da se bore protiv kriminalnih bandi koje  seju teror.

Vilijam Ruto je imenovao Fransisa Omondija Ogoloa (61) na čelo vojske 29. aprila 2023. godine. On je završio Vojnu školu u Parizu i Nacionalni koledž odbrane u Keniji, a karijeru je počeo 1984. u vazduhoplovnim snagama, prema sajtu kenijskog ministarstva odbrane.

Teme