Web Analytics
Jovanović (Ekološki ustanak): Srbija protiv nasilja večeras odlučuje o izborima 2. juna - BetaRS

Jovanović (Ekološki ustanak): Srbija protiv nasilja večeras odlučuje o izborima 2. juna

Politika | 19.04.2024 | access_time 13:05
Jovanović (Ekološki ustanak): Srbija protiv nasilja večeras odlučuje o izborima 2. juna
Foto: Beta/Milan Ilić

Koalicija "Srbija protiv nasilja" će večeras odlučiti da li će izaći na izbore zakazane za 2. jun - rekao je danas lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

On je na konferenciiji za novinare u Skupštini Srbije precizirao da je sastanak zakazan za 19.00 i naglasio da odluka o tome, "kakva god da bila" mora biti zajednička.

Dodao je da će Ekološki ustanak biti zagovarati zajednički izlazak na izbore i pozvao na zajedništvo sve političke aktiere, uključujući i pokret "Kreni Promeni" i ekološka udruženja.

"Samo zajedno možemo doći do promena", kazao je Jovanović čiji je Ekološki ustanak deo koalicije "Srbija protiv nasilja".

On je pozvao i lidera Nove Demorkatske stranke Srbije Miloša Jovanovića i ostale političke subjekte na zajedništvo o pitanju glasanja 2. juna, za kada je vlast zakazala beogradske i izbore u više drugih lokalnih samouprava širom Srbije.

I poslanica Ekoioškog ustnaka Danijela Nestorović je apelovala na koaliciju "Srbiju protvb nasilja" i sve ostale političke aktere na zajedništvo o pitanju predstojećih izbora.

"Odluka za ili protiv (izlaska na izbore) mora biti zajednička" - kazala je Nestorović koja je kritikovala Ustavni sud Srbije jer se nije još oglasio o podnetom zahtevu koalicija "Srbije protiv nasilja" za poništavanje decembarskih izbora zbog izborne krađe.

Ona je kazala da građani i stranke sada ne bi bili u dilemi o izlasku na predstojeće glasanje da je Ustavni sud Srbije blagovremeno doneo odluku i poništio decembarske izbore.

Teme