Web Analytics
U Hrvatskoj politička komunikacija na nikad nižem nivou, traži se intervencija Sabora i Vlade - BetaRS

U Hrvatskoj politička komunikacija na nikad nižem nivou, traži se intervencija Sabora i Vlade

Region | 20.04.2024 | access_time 16:40
U Hrvatskoj politička komunikacija na nikad nižem nivou, traži se intervencija Sabora i Vlade
Foto: HINA/Daniel KASAP

Politička komunikacija u Hrvatskoj nikada nije bila lošija nego što je sada, pa novi poslanici Sabora i članovi Vlade treba da podignu njen nivo - istakli su članovi žirija nagrade "Grand PRix", proglasivši necivilizovanu političku komunikaciju za "Antikomunikaciju 2023. godine".

Stručnjaci za to smatraju da na podele u društvu, netoleranciju, loše odnose i društvenu angažovnost građana utiču i političari svojim radom, ponašanjem i načinom komunikacije - prenosi agencija HINA.

"Komunikacija hrvatskih političara uglavnom je lišena sadržajne, argumentovane rasprave. Obeležena je konfliktima, prizemnim replikama i uvredama, a rasprave u Saboru nalikuju na jeftine 'reality' programe" - rekao je Alan Bahorić, savetnik Hrvatske privredne komore za stratešku komunikaciju i predsednik žirija 17. "Grand PRixa" Hrvatskog društva za odnose s javnošću (HUOJ).

Marijana Grbeša Zenzerović, profesorka Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Zagrebu i članica tog žirija je rekla da je poverenje u Sabor, Vladu i političke stranke u Hrvatskoj među najmanjim u EU.

"Tome nesumnjivo doprinosi neodgovoran i prizeman način komunikacije političkih aktera. Pored toga što doprinosi padu poverenja u institucije, takav način komunikacije odbija deo birača od izlaska na izbore" - upozorila je Grbeša Zenzerović.

Teme