Web Analytics
Nova opoziciona koalicija izlazi na izbore pod nazivom u kom je ključna reč 'borba' - BetaRS

Nova opoziciona koalicija izlazi na izbore pod nazivom u kom je ključna reč 'borba'

Politika | 21.04.2024 | access_time 14:15
Nova opoziciona koalicija izlazi na izbore pod nazivom u kom je ključna reč 'borba'
Foto: Beta/Milos Miskov
Izborni savez koji će formirati šest članica koalicije Srbija protiv nasilja, nastupiće na lokalnim izborima 2. juna pod novim imenom a ključna reč u nazivu novog saveza gotovo sigurno biće "borba", preneo je danas portal N1.

Pozivajući se na lidera jedne od stranaka koje će činiti novu koaliciju, portal je preneo da se budući savez sigurno neće zvati Srbija protiv nasilja.

"To ne bi bilo u redu a ni pametno. Zasad se razmatraju dve-tri varijante, a u ponedeljak u 10 časova saopštićemo konačnu odluku o tome pod kojim imenom ćemo nastupiti na predstojećim izborima", rekao je za N1 neimenovani lider.

Dodao je da će u nazivu nove koalicije "najverovatnije" biti imena gradova i opština u kojima će 2. juna biti održani lokalni izbori kao i da su u toku razgovori o saradnji s drugim strankama i pokretima.

"U toku naredne nedelje ćemo finalizovati dogovor", rekao je sagovornik N1.

Na sastanku koalicije Srbije protiv nasilja, održanom u petak, opciju izlaska na izbore podržali su Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije dok su Stranka slobode i pravde, Srbija Centar (SRCE) i Zajedno protiv učešća na izborima.

Demokratska stranka je glasala protiv izlaska na izbore ali su i najavili da će podržati stav većine članica koalicije Srbija protiv nasilja.

Teme