Web Analytics
Pobede Milvokija, Oklahome i Klipersa na početku plej-ofa NBA lige - BetaRS

Pobede Milvokija, Oklahome i Klipersa na početku plej-ofa NBA lige

Kosarka | Izvor: Beta | 22.04.2024 | access_time 07:55
Pobede Milvokija, Oklahome i Klipersa na početku plej-ofa NBA lige
Košarkaši Milvokija pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Indijane sa 109:94 i poveli sa 1:0 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Milvoki, koji je igrao bez poveđenog Janisa Adetokunba, do pobede je vodio Demijan Lilard koji je svojih 35 poena postigao u prvom poluvremenu. Lilarda su najbolje pratili Kris Midlton sa 23 i deset skokova, odnosno Bobi Portis sa 15 poena i 11 skokova.

Paskal Sijakam se istakao u poraženom timu sa 36 poena i 13 skokova, a dvocifreni učinak imali su još Majlis Tarner sa 17 i Ti Džej Mekonel sa deset poena.

Oklahoma je povela protiv Nju Orleansa na startu plej-ofa Zapadne konferencije pošto je na svom terenu slavila sa 94:92.

Najzaslužniji za pobedu Oklahome bio je Šej Gildžes Aleksander koji je ubacio 28 poena, uključujući i koš za prednost u poslednjem minutu. U pobedničkom timu istakli su se i Džejlen Vilijams sa 19 i Čet Holmgren sa 15 poena i 11 skokova.

Kod Nju Orleansa najefikasniji je bio Trej Marfi sa 21 poenom, dok je Si Džej Mekolum, koji je promašio trojku za pobedu, ubacio 20 poena.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su na svom parketu ekipu Dalasa 109:97 i poveli sa 1:0 u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejms Harden sa 28 poena, Pol Džordž je dodao 22, dok je Ivica Zubac meč završio sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 15 skokova. U redovima Dalasa najbolji je bio Luka Dončić sa 33 poena i 13 skokova, dok je Kajri Irving dodao 31 poen.

Teme