Web Analytics
Aleksić (Narodni pokret Srbije) u Nišu: Velike pobede u poslednjih šest meseci - BetaRS

Aleksić (Narodni pokret Srbije) u Nišu: Velike pobede u poslednjih šest meseci

Politika | 22.04.2024 | access_time 10:15
Aleksić (Narodni pokret Srbije) u Nišu: Velike pobede u poslednjih šest meseci
Foto: Beta/MILAN ILIC

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić ocenio je sinoć u Nišu da je opozicija u poslednjih šest meseci prošla kroz velike izazove, ali i ostvarili velike pobede.

"Jedna od njih je i prihvatanje trećeg zahteva opozicije, da svi predstojeći izbori budu održani 2. juna, iako su se u javnosti zaklinjali da neće popustiti", rekao je Aleksić, saopštio je NPS.

On je, prilikom osnivanja gradskog odbora stranke, kazao da su takve pobede, "ma koliko neko mislio da su male, velike kao kuća" u, kako je naveo, autokratskom režimu u kakvom živimo, piše u saopštenju.

"Ne možemo sada da prepustimo nijedan grad ili opštinu. Na to nisam spreman, a što su izborni uslovi neravnopravniji, to će naša pobeda biti veća", kazao je Aleksić.

Ocenio je da je nepravda danas pravilo, da su zakoni pogaženi, institucije u službi režima, a ne građana, te da je životni standard sve manji iz godine u godinu, a građani uplašeni i osiromašeni.

"Ipak, oni padaju, a mi rastemo. Taj nalet se oseća. To vide i oni i polako se povlače. Sloga i jedinstvo su ključ uspeha i borba ne sme da prestane", kazao je on.

NPS je među strankama koalicije "Srbije protiv nasilja" koje su najavile da će izaći na izbore, najavljene za 2. jun.

Teme