Web Analytics
Orlić (SNS): Ponašanje opozicije pokazuje da su tvrdnje o neregularnim izborima bile farsa - BetaRS

Orlić (SNS): Ponašanje opozicije pokazuje da su tvrdnje o neregularnim izborima bile farsa

Politika | 22.04.2024 | access_time 12:00
Orlić (SNS): Ponašanje opozicije pokazuje da su tvrdnje o neregularnim izborima bile farsa
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je danas da sadašnje ponašanje opozicije potvrđuje da su sve tvrdnje o neregularnim izborima, bile farsa.

"Čitava galama o navodnoj izbornoj krađi i neregularnim izborima, kao i spekulacije da nešto nije dobro oko biračkog spiska bila je najobičnija farsa", rekao je Orlić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je istakao da se to vidi iz izjava "onih koji sebe nazivaju opozicijom".

Orlić je dodao da će na današnjoj sednici biti usvojene izmene Zakona koji omogućava da se lokalni izbori održe 2. juna, što je i bio jedan od zahteva opozicije.

"Pokazali smo dobru volju i suštinsku spremnost na dijalog i da je naša pružena ruka bila iskrena. Došli smo do rešenja kako bi na izbore izašli svi, i to baš onako kako su oni tražili", rekao je Orlić.

On je ocenio da će za izmene Zakona o lokalnim izborima glasati dvotrećinska većina što samo pokazuje da je postojala spremnost i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Skupštine Ane Brnabić da se razgovara i da se traži rešenje.

"Međutim, i pored toga oni opet pokazuju svu svoju bahatost, pa pričaju kako će ići u borbu, porede sebe sa vojvodom Mišićem, kažu kako se nije odustajalo ni kada se nebo izand Beograda crnelo od nemačkih aviona 6. aprila 1941. A u tu borbu oni idu protiv nas, pa nas valjda porede sa okupatorima. Zapitate se ima li kraja njihovoj bahatosti", zaključio je Orlić.


Teme