Web Analytics
Naslovne strane za utorak 23. april - BetaRS

Naslovne strane za utorak 23. april

Društvo | 23.04.2024 | access_time 08:30
Naslovne strane za utorak 23. april
Foto: Pixabay

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 23. april pišu o sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) o Kosovu, sednici Skupštine Srbije o spajanju beogradskih i lokalnih izbora i drugim temama.

ALO - "Vučić svetu sasuo istinu u lice", piše list o govoru predsedinka Srbije Aleksandra Vučića sa sednice SB UN. "Bližimo se nuklearnoj katastrofi", o izjavi ruskog ministra Sergeja Lavrova.

BLIC - "Haos u Skupštini i opoziciji", o sednici parlamenta i stavovima opozicije oko izlaska na izbore. "Sprovode i fizičko i pravno nasilje nad Srbima na Kosmetu", naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici SB UN. "Nož je bio podmetnut učeniku iz Ribnikara", piše list.

VEČERNJE NOVOSTI - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa sednice SB UN: "Otvoreni i nekažnjeni progon Srba na Kosovu". "Za apartman u podrumu traže čak 1.300 evra", o cenama smeštaja u Grčkoj.

DANAS - List prenosi stav inicijative ProGlas: "Ne postoje uslovi za fer izbore". Pravnica Sofija Mandić navodi da "U Srbiji ima 1,1 milion, a u Beogradu 230.000 nepostojećih birača". O strankama koalicije "Srbija protiv nasilja" koje izlaze na izbore u tekstu "'Biram borbu' umesto bojkota".

NOVA - "Vlast najjače 'tukla' po 'bojkotašima'", o sednici Skupštine Srbije. U tekstu "Panić: Pukla je tikva", list navodi da je kum predsednika Srbije potvrdio Vučićev sukob sa ministrom policije Bratislavom Gašićem.

INFORMER - Pod naslovom "Uništavate svet zbog Kosova" list prenosi izjavu predsednika Srbije sa sednice SB UN. "Amerika postavlja nuklearke u Poljskoj", o nameri Vašingtona da rasporedi svoje atomsko naoružanje još bliže Rusiji.

KURIR - "Borba za istinu", o sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu. "Uspeh VMA", o prvoj rekonstrukciji grudi posle karcinoma dojki.

SRPSKI TELEGRAF - "Ključni dokaz da nije bilo genocida, list piše o tajnom britanskom izveštaju o Srebrenici. "Ispred Vučića stoji Srbija, kod Vjose Osmani samo ime", o sednici SB UN o Kosovu.

POLITIKA - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović u intervjuu za list kaže "Do kraja meseca predlog za način služenja vojnog roka". "Vlast i delovi opozicije podržali spajanje izbora", piše list. O rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici, list piše u tekstu "Rezolucija koja deli Bosnu i Hercegovinu, region i svet".

Teme