Web Analytics
Đukić Dejanović: Osnovna škola 'Stefan Nemanja' ostaje njenim đacima, nikome je ne ustupamo - BetaRS

Đukić Dejanović: Osnovna škola 'Stefan Nemanja' ostaje njenim đacima, nikome je ne ustupamo

Društvo | 23.04.2024 | access_time 11:00
Đukić Dejanović: Osnovna škola 'Stefan Nemanja' ostaje njenim đacima, nikome je ne ustupamo
Foto: Beta/Nikola Todorovic

Predstavnici Ministarstva prosvete i Grada Beograda saopštili su danas da Osnovna škola "Stefan Nemanja", na Senjaku, neće biti ustupljena za potrebe Francuske škole, niti će njen plac biti dat za takvu namenu.

"Ovde smo zbog istine, da demantujemo priče koje su se pojavila u javnosti i uznemirile roditelje đaka ove škole. Škola neće biti srušene, prodata, ustupljena i neće se ništa slično sa njom desiti", rekla je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović prilikom obilaska škole.

Ona je rekla da se sa predstavnicima škole razgovaralo šta može da se uradi da se uslovi još više unaprede, mada, kako je navela, ovo je jedna od najlepših škola u Beogradu.

Prema njenim rečima, ako bi se u budućnosti izvodili neki građevinski, urbanistički planovi, to će biti samo da se poboljšaju uslovi za učenike, kojih je u ovoj školi više od 400.

Član Privremenog organa grada Nikola Nikodijević rekao da se parcela koja pripada školi neće nikome ustupati, niti će se škola rušiti, navodeći da u ovoj vlasti nisu "varvari".

"Mi smo podigli i obnovili više škola u poslednjih deset godina, nego bilo ko pre nas. U planu je da gradimo još škola jer su takve potrebe Beograda", rekao je Nikodijević.

On je rekao i da je počelo prijavljanje roditelja kako bi dobili 20.000 dinara, namenjenih kupovini užbenika za decu koja idu u osnovnu i srednju školu, dok su prošle godine dobijali komplete besplatnih uđbenika.

Grupa roditelja učenika ove škole, nedavno je pokrenula onlajn peticiju, posle raznih informacija koje su pojavile u javnosti, tražeći da škola nastavi sa radom u postojećim uslovima i da se ne ustupa za potrebe Francuske škole.

Teme