Web Analytics
Kineska prekogranična e-trgovina porasla za 9,6 procenata u prvom kvartalu - BetaRS

Kineska prekogranična e-trgovina porasla za 9,6 procenata u prvom kvartalu

Ekonomija | 23.04.2024 | access_time 12:30
Kineska prekogranična e-trgovina porasla  za 9,6 procenata u prvom kvartalu
Fotografija napravljena dronom 2. februara 2024. prikazuje teretni brod koji plovi glavnim kanalom luke Tjanđin na severu Kine (Sinhua/Džao Zišuo)

Kineska prekogranična trgovina e-trgovinom porasla je 9,6 odsto na godišnjem nivou na 577,6 milijardi juana (oko 81,3 milijarde američkih dolara) u prvom kvartalu ove godine, pokazali su podaci Ministarstva trgovine, prenosi Sinhua.

Tokom ovog perioda, uvoz i izvoz preko e-trgovine u zemlji sa zemljama partnerima sa Puta svile, kao što su Mađarska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kambodža i Brazil, doživeo je brz rast, saopštilo je ministarstvo.

Tempo međunarodne saradnje u e-trgovini je ubrzan, saopštilo je Ministarstvo trgovine, napominjući da je po prvi put organizovalo kineske platforme za e-trgovinu kao putokaze u stranim zemljama. Kroz takvu inicijativu kineske firme za e-trgovinu povezale su se sa više od 60 malih i srednjih preduzeća u Italiji, navodi ministarstvo.

U prvom tromesečju, nacionalna onlajn maloprodaja dostigla je 3,3 hiljade miliajrdi juana, što predstavlja povećanje od 12,4 odsto na godišnjem nivou, pri čemu je potrošnja usluga nastavila da predvodi rast, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT