Web Analytics
Vučić o raspadu koalicije Srbija protiv nasilja: Nisam cepao nikoga, znaju da gube izbore u Beogradu - BetaRS

Vučić o raspadu koalicije Srbija protiv nasilja: Nisam cepao nikoga, znaju da gube izbore u Beogradu

Politika | 23.04.2024 | access_time 21:00
Vučić o raspadu koalicije Srbija protiv nasilja: Nisam cepao nikoga, znaju da gube izbore u Beogradu
prt.scr instagram/buducnostsrbijeav
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nije uticao na raspad opozicione koalicije Srbija protiv nasilja, kao i da se nije sastajao u porodičnoj kući u Jajincima ni sa jednim od opozicionih lidera.

Vučić je rekao da "ne zna" ko izlazi na lokalne izbore 2. juna a ko ih bojkotuje jer je kako je dodao, "potpuno posvećen diplomatskoj borbi u UN protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici.

"Oni žive u tom mehuru neistina koji su sami napravili, ne znam ni šta bih pričao. Ne znam ko ide na izbore, ko ne ide, niko mi ne šalje vesti iz Skupštine, jer me ovo jedino zanima...Nisam cepao nikog, to je pitanje za njih", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinarke da li je istina da je "pocepao opoziciju kao vepar masnu krpu".

"Niko od njih nije bio kod mene u Jajincima, niti će, jer znam šta su sve činili do sada. Ja biram društvo", rekao je Vučić novinarima srpskih medija u Njujorku uoči glasanja Generalne skupštine UN o rezoluciji o Danu sećanja na genocid u Srebrenici, koje je predviđeno 2. maja.

Ocenio je da se ta opoziciona koalicija raspala jer su "svi zajedno znali da gube izbore u Beogradu".

"Razlika koja je postojala na izborima od pet odsto - 39 prema 34 odsto - danas je na nivou od oko 10 - 11 odsto. Videli su da su mnogo grešaka napravili posle izbora, da ljudi neće da im zemlju vode (Mihael) Rot i (Andreas) Šider, da građani hoće ubrzani razvoj svojih gradova i država", rekao je predsednik.

Komentarišući jučerašnju raspravu u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija o redovnom šestomesečnom izveštaju o radu misije UNMIK na Kosovu, Vučić je kazao da je za Zapad pitanje Kosova "konačno rešeno" 2008. godine ali da se i pored toga, Srbija 16 godina kasnije "bori i nešto pokušava u gotovo nemogućim uslovima".

"Ne razumem neke u Srbiji koji ne razumeju da bijemo nečije tuđe izgubljene bitke i da pokušavamo da sačuvamo obraz i ponos našeg naroda", kazao je Vučić.

Teme