Web Analytics
Nikezić (SSP): Koncesioni ugovor za beogradski aerodrom produžen bez ikakvog razloga - BetaRS

Nikezić (SSP): Koncesioni ugovor za beogradski aerodrom produžen bez ikakvog razloga

Politika | Izvor: Beta | 24.04.2024 | access_time 11:05
Nikezić (SSP): Koncesioni ugovor za beogradski aerodrom produžen bez ikakvog razloga
Foto: Beta
Koncesioni ugovor za Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu sa francuskim Vansijem (Vinci), sklopljen na rok od 25 godina, produžen je na 26 godina i šest meseci bez ikakvog razloga, ocenio je danas potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić.

"Štetni koncesioni ugovor sa Vansijem postao je još nepovoljniji za Srbiju, pošto ga je tehnička vlada, tajnom odlukom u januaru 2024. godine, produžila na 26 godina i šest meseci, i to zbog posledica kovida", naveo je Nikezić u saopštenju.

On je istakao da nije postojao nijedan poslovni, ni strateški razlog, da Srbija prepusti upravljanje i razvoj beogradskog aerodroma strancima, i da rezultati francuskog partnera to najbolje potvrđuju.

"Do dolaska Vansija, beogradski aerodrom je ostvarivao dobit od 33 miliona evra, a u 2023. godini ostvario je gubitak od sedam miliona evra, uprkos značajnom rastu broja putnika", naveo je Nikezić.

Kako je dodao, sve što je do sada urađeno na beogradskom aerodromu Srbija je mogla i samostalno da realizuje, "pošto Vansi investicije finansira iz kredita, a verovatno bi izbegli kašnjenja, gužve i haos na aerodromu, o čemu svedoče putnici iz celog sveta".

"I umesto da, nakon ovih poražavajućih rezultata, pokuša da raskine ili skrati ugovor sa Vansijem, vlada izmišlja razloge da ga još dodatno produži, na štetu radnika, putnika i države Srbije", ocenio je Nikezić.

Teme