Web Analytics
Konsultantska kuća Alvarez&Marsal stigla u Srbiju i region - BetaRS

Konsultantska kuća Alvarez&Marsal stigla u Srbiju i region

Ekonomija | Izvor: Beta | 25.04.2024 | access_time 13:15
Konsultantska kuća Alvarez&Marsal stigla u Srbiju i region
BETAPHOTO/Hristov Consulting
Konsultantskih kuća "Alvarez and Marsal", sa sedištem u Njujorku, objavila je danas da je proširila poslovanje na teritoriju Srbije i jugoistočne Evrope.

Ova firma je između ostalog poznata po rešavanju najvećeg bankrota u istoriji Sjedinjenih Američkih Država, "Lehman Brothers", slučaja koji je pokrenuo svetsku finansijsku krizu 2008. godine.

Navedeno je da je "Alvarez and Marsal", kao globalni lider u finansijskom konsaltingu, prepoznao tržišta Srbije i Jugoistočne Evrope kao nova i značajana u svetu finansijskih usluga.

Ukazano je da njihovim dolaskom Jugoistočna Evropa dobija bolji pristup najsavremenijim praksama poslovanja po najvišim svetskim standardima, da finansijsko savetovanje u regionu dobija nove ekspertize i mogućnosti za firme i finansijske institucije u restrukturiranju i sanaciji firmi, akvizicije, spajanja kompanija i optimizacije poslovanja. 

Viši direktor za finansijski konsalting u "Alvarez and Marsal" za Austriju i Jugoistočnu Evropu, Nikola Avramović, prvi državljanin Srbije na tako značajnoj poziciji u vodećim svetskim konsultantskim kućama, kazao je da ta firma "očekuje da će zbog dinamičnog rasta ekonomija u Srbiji i regionu, kao što su Hrvatska i Slovenija, u budućnosti postojati sve veća potreba za ovom vrstom ekspertize, a shodno tome i za različitim vrstama finansijskog savetovanja".

"Pružanjem vrhunske ekspertize i znanja koje nudimo, doprinećemo da najsavremenije poslovne prakse koje se primenjuju u svetu, sada budu dostupne i u našoj zemlji" - kazao je on.

Rekao je da je rast broja velikih kompanija, njihovog kapitala i obima poslovanja povećao tražnju za vodećim svetskim ekspertima finansijskog savetovanja i naveo "Alvarez and Marsal" da poslovanje, posle Amerike i Zapadne Evrope, proširi i na Balkan, odnosno Jugoistočne Evrope.

U oblasti finansijskog konsaltinga, "Alvarez and Marsal" spada u četiri najveće kompanija u svetu, a prošle godine je bio na trećem mestu u Sjedinjenim Američkim Državama. "Alvarez and Marsal" postoji  više od 40 godina, ima 75 kancelarija u više od 30 zemalja sveta na šest kontinenata i više od 9.000 zaposlenih.

Teme