Web Analytics
Antiteroristički perimetar tokom otvaranja OI proširen na sve zgrade uz Senu - BetaRS

Antiteroristički perimetar tokom otvaranja OI proširen na sve zgrade uz Senu

Olimpijada | Izvor: Beta-AFP | 25.04.2024 | access_time 19:30
Antiteroristički perimetar tokom otvaranja OI proširen na sve zgrade uz Senu
Šef pariske policije Loran Nunjes izjavio je danas da će antiteroristički perimetar za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara biti proširen na sve zgrade koje se nalaze na obalama Sene, i dodao da je sve učinjeno "da se životi ljudi remete što je manje moguće".

"Perimetar će se prostirati na sve zgrade koje se graniče sa Senom i koje imaju vizuelni prikaz parade", koja će se održati 26. jula u dužini od šest kilometara, od mosta Osterlic do Trokadera, rekao je Nunjes.

Svako ko živi unutar ovog perimetra ili želi da uđe u njega, automobilom ili peške, moraće da se registruje na digitalnoj platformi i biće podvrgnut bezbedonosnoj proveri.

Mere stupaju na snagu 18. jula, osam dana pre ceremonije otvaranja Igara. Sve metro stanice unutar ovog perimetra biće zatvorene, ali bez zatvaranja linija koje tuda prolaze.

U ovoj zaštitnoj zoni biće od 18. jula zabranjen saobraćaj, uz moguća izuzeća za "stanovnike, ljude koji tu rade i isporuku", rekao je Nunjes.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo je rekla da će više od 20.000 ljudi, stanovnika i zaposlenih u perimetru, biti direktno pogođeni ceremonijom otvaranja Olimpijskih igara.

Teme