Web Analytics
Manojlović (Kreni-promeni) i Stefanović (SSP) različito o izlasku na izbore - BetaRS

Manojlović (Kreni-promeni) i Stefanović (SSP) različito o izlasku na izbore

Politika | Izvor: Beta | 28.04.2024 | access_time 23:00
Manojlović (Kreni-promeni) i Stefanović (SSP) različito o izlasku na izbore
Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC
Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović ocenio je večeras da se neizlaskom na izbore 2. juna, između ostalog, daje legitimitet vlasti "da radi šta hoće", dok zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović smatra da se upravo učešćem na izborima daje legitimitet Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Manojlović je u emisiji "Utisak nedelje" ocenio da odlukom da deo stranaka izlazi na izbore - "bojkot kao koncept ne postoji", preneo je portal Nova.rs.

"Jedino logično je da svi sada izađu bez obzira što smo razočarani. To je jedini način da sprečimo epsku pljačku kao što je 'Ekspo'. Teza da dajemo legalitet ako izađemo nije tačna. Pravnici kažu da nema dela ako nema tela. Ako ne izađete, oni imaju pun legitimitet da ruše Sajam i rade šta hoće", ocenio je kandidat pokreta "Kreni-promeni".

Prema njegovim rečima, "autokrata" nikada neće dati demokratske uslove, a u Srbiji demokratske uslove "nismo imali i nećemo ih dobiti".

Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP, stranke koja je najavila da neće izaći na izbore, ocenio je da nema vremena da se sprovedu preporuke ODIHR-a i da se izlaskom na izbore "vređaju ljudi koji se mesecima bore za izborne uslove".

"Treba da izađemo i bacimo u vodu svu svoju borbu i štrajk glađu. Kažemo im da idemo da se borimo, kao da ovo do sada nije bila borba. Nemojte da vređamo ljude koji su uložili mnogo u tu borbu. Izlazak znači da nisu bitni izborni uslovi", naveo je Stefanović.

On je Manojloviću rekao i da bi, "da je imao časne namere", izašao na izbore koji su održani u decembru.

Manojlović je, sa druge strane, objašnjavajući zbog čega građani treba da izađu na glasanje, ocenio da je "jedina solucija da svi ustanu i preuzmu odgovornost".

"Glasajte za kog hoćete, ali samo razmislite da li vam nadu budi ono što ja govorim, ili ono što govori Stefanović. Promena se ne može desiti ako širite apatiju", ocenio je on.

Naveo je da je sada nebitno ko je "razbio" koaliciju "Srbija protiv nasilja" i poručio Stefanoviću da "nije u redu da ostave građane koji su mesecima protestovali i koji hoće da izađu na izbore".

"Ponašate se kao ožalošćena porodica i čekate da se ovaj projekat raspadne da biste se vratili na staro, ali nema povratka na staro. Ako nećete da se borite, sklonite se", kazao je Manojlović.


Teme