Web Analytics
PSG: Nova vlada pokazuje da SNS i SPS prestaju da i nominalno budu na evropskom putu - BetaRS

PSG: Nova vlada pokazuje da SNS i SPS prestaju da i nominalno budu na evropskom putu

Politika | 30.04.2024 | access_time 12:40
PSG: Nova vlada pokazuje da SNS i SPS prestaju da i nominalno budu na evropskom putu
Foto: Beta/MILAN ILIC

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da sastav nove Vlade Srbije, koji je predložio mandatar Miloš Vučević, pokazuje da Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) prestaju da i nominalno budu na evropskom putu, zbog čega će njihovi poslanici glasati protiv izbvora takve vlade.

PSG je naveo da sastav nove Vlade Srbije pokazuje da SNS i SPS "nameravaju sprovođenje politike njihovih osnivača Miloševića i Šešelja - potpunu međunarodnu izolaciju Srbije, sukobe u regionu, vezivanje za Rusiju i uvođenje zabrana na sve građanske slobode".

"Ova vlada može se nazvati i vladom za sprovođenje projekta 'srpskog sveta', jer predlogom izbora Aleksandra Vulina, Milice Đurđević Stamenkovski, Nenada Popovića i Zlatibora Lončara za nove ministre jasno se šalje poruka da će ova vlada isključivo zastupati interese Rusije u Evropi i biti faktor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu", navodi PSG.

U saopštenju se navodi i da je predloženi kabinet i "vlada službi bezbednosti, koji su za svoj rad dobijali i ordenje Rusije, jer najmanje pet ministara iz ovog predloga je bilo na čelu BIA, koordinacije službi bezbednosti ili je povezivano sa radom za bezbednosne agencije".

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Kosarka

Zelena Srbija

IT